FIA gaat stoeltjesloze karter alsnog verhoren voor 'nazigroet'

De jonge kartkampioen die zijn stoeltje en licentie kwijtraakte nadat hij op het podium een vermeende nazigroet deed is nog er nog niet vanaf. Morgen volgt een officiële FIA hoorzitting over het incident.

FIA gaat stoeltjesloze karter alsnog verhoren voor 'nazigroet'

De 15-jarige Artem Severiukhin werd in één beweging wereldberoemd nadat hij een heat won tijdens het FIA Junior Karting Championship in Portimao. Op het podium klopte de jonge Rus zich drie keer op de borst en stak hij zijn rechterarm met gestrekte vingers uit.

Severiukhin bood later excuses aan voor het incident en claimde dat hij niet de intentie had om een nazigroet uit te brengen. Ondanks dat werd hij ontslagen bij zijn team en werd zijn Italiaanse kartlicentie ingetrokken.

FIA-hoorzitting

Nadat zijn Europese carriere definitief gestrand was leek de kous daarmee af, maar als overkoepelende organisatie heeft de FIA nog steeds een appeltje met hem te schillen. Na een kort onderzoek heeft de FIA Severiukhin en zijn voormalige team Ward Racing ontboden voor een videohoorzitting.

Om 11:00 morgenochtend zullen de drie partijen in gesprek gaan over het hoe en waarom van Artem's actie in Portugal. Ward Racing deed eerder al afstand van de handelingen van Severiukhin, maar de FIA wil kennelijk toch de fijne details weten van het team.

Het is nog niet bekend wat de FIA van plan is te doen met de verbannen karter wanneer hij schuldig bevonden wordt. Veel verder dan een boete kan het immers niet meer gaan, aangezien de tiener technisch gezien niet meer kan racen.

Autosport
  • FIA European Karting Championship