Rosberg gaat strijd aan met Hamilton in Extreme E

Nico Rosberg heeft een team geformeerd voor het Extreme E elektrische eco-rally kampioenschap. De F1 wereldkampioen van 2016 gaat met zijn RXR-formatie de strijd aan met oude rivaal Lewis Hamilton.

Rosberg gaat strijd aan met Hamilton in Extreme E

Sinds de dramatische Formule 1 seizoensfinale van 2016 hebben we Nico Rosberg eigenlijk niet meer in direct verband met de racerij kunnen brengen. De Duitser moest tot het gaatje gaan om Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan en ging na die titelwinst verdiend met pensioen.

Vandaag heeft Nico echter bekend gemaakt eens een keer iets anders te gaan doen dan slap te ouwehoeren voor de RTL of Sky Sports camera. De aankondiging komt een week voor de officiële lancering van de serie op 27 oktober.

Extreme E

Rosberg is namelijk de tweede grote naam uit de F1 die een team opricht in de nieuwe Extreme E serie. Dit is een kampioenschap voor identieke elektrische SUV's dat de nadruk legt op het preserveren van de bedreigde ecosystemen waar ze met veel geweld zelf doorheen crossen.

Extreme E is het geesteskind van Formule E oprichter Alejandro Agag en zal met een oud postschip omgebouwd tot mobiel commandocentrum stages aan gaan doen in Senegal, Brazilië, Groenland, Nepal en Saoedi-Arabië. De 560 pk-sterke Odyssey 21 wagens racen twee aan twee op dezelfde stage en schakelen elkaar op de finish via een knock-out systeem uit.

RXR

Rosberg Xtreme Racing is het negende team dat zich verbindt aan Extreme E, na namen als Andretti United, HWA, Team TECHEETAH en CUPRA. Nico Rosberg gaat ook direct de strijd aan met zijn oude rivaal Lewis Hamilton, die eerder het X44 team aankondigde. Beide wereldkampioenen hebben nog niet bekendgemaakt wie die Odyssey 21 mag gaan besturen, maar volgens de regels van Extreme E moet er in een van de auto's sowieso een vrouwelijke coureur een stoeltje krijgen.

Rosberg's deelname aan de serie is geen verrassing. Sinds zijn leven in de Formule 1 is de Duitser nauw betrokken bij de promotie van groene, duurzame projecten. Nico was een van de grondleggers van de Formule E en startte in 2019 het GREENTECH Festival, een beurs waar groene innovaties de voorgrond krijgen. Net zoals met het wereldkampioenschap volgt Nico in de voetstappen van vader Keke, die in de jaren '90 Team Rosberg runde in de DTM.

“We zijn opgewonden om Rosberg Xtreme Racing te onthullen als nieuwste toevoeging aan Extreme E. De serie presenteert een geweldige kans om niet alleen bewustzijn te promoten maar ook actie tegen klimaatverandering te inspireren - de grootste bedreiging voor onze planeet vandaag de dag. Sinds ik de F1 verliet heb ik mijn carriere toegewijd aan duurzame technologie, dus om die ondernemingen te kunnen combineren met mijn passie voor racen geeft veel voldoening."

Nico Rosberg.
Elektrisch
  • Rosberg Xtreme Racing
  • Nico Rosberg