Alpine is er zeker van dat Ocon en Gasly samen zullen spelen

Na twee coureurs weggejaagd te hebben heeft Alpine een vervanger gevonden in de vorm van Pierre Gasly. Het rumoerige verleden tussen Pierre en 'teamleider' Esteban Ocon lijkt echter al meteen voor problemen te zorgen. Teambaas Otymar Szafnauer is er echter van overtuigd dat de twee Fransen gezellig samen zullen kunnen spelen.

Alpine is er zeker van dat Ocon en Gasly samen zullen spelen

Na maanden van twijfelachtige beslissingen, zure berichten in de media en onzekerheid heeft Alpine z'n schaapjes eindelijk op het droge voor 2023. Nadat Fernando Alonso en Oscar Piastri allebei bedankten voor contracten bij de ballentent van Laurent Rossi, wist de directie Pierre Gasly uiteindelijk los te weken bij AlphaTauri.

Zo werd een volledig Franse formatie gecreëerd, de eerste sinds Ligier met Éric Bernard, Olivier Panis en een Renault-motor aan de start verscheen in 1994. Dat gegeven komt uiteraard perfect uit voor het marketingteam, maar voor het management is de Ocon-Gasly combinatie vrijwel meteen een struikelblok.

Geen vrienden meer

Pierre en Esteban begonnen ooit als vrienden. Als twee jongens uit Normandië hadden ze namelijk een vrijwel identieke kart carriere. Toen in de junior formuleseries duidelijk werd dat Gasly de sterkere van de twee was verzuurde de relatie. In 2018 vatte Pierre het samen: "Ik begon hem te verslaan en hij vond het niet leuk dus we zijn geen vrienden meer."

Inmiddels hebben beide mannen een enkele overwinning op hun rekest, al heeft Gasly drie podiums tegenover de twee van Ocon. Wat pure cijfers betreft is het duo dus nog altijd in een felle strijd verwikkeld. Door het pauzejaartje van Ocon in 2019 zijn ze qua ervaring bovendien gelijk.

Het komt allemaal wel goed

Volgens Alpine teambaas Otmar Szafnauer zijn alle gelijkenissen tussen Ocon en Gasly geen punten waarop ze kunnen botsen, maar juist punten waarop ze samen kunnen werken. Tegenover RaceFans gaf Roemeense Amerikaan aan dat hij ervan overtuigd is dat de twee gezellig met elkaar zullen samenwerken, ondanks Ocon's publieke voorkeur voor Mick Schumacher. Gezien zijn inschattingsvermogen in de Fernando Alonso en Oscar Piastri-saga's nemen we zijn oordeel echter met een paar kilootjes zout:

"Ze kennen elkaar al een hele lange tijd en ze hebben samen geracet. Ze zijn ongeveer gelijk wat betreft ervaring, ze zijn beide snel, beide ambitieus. Dus ik denk dat ze goed zullen samenwerken. We hebben een geïnformeerde beslissing gemaakt. En dat betekent praten met het complete team, inclusief Esteban, om er zeker van te zijn dat als we een beslissing maken, het is een teamsport en we moeten in staat zijn om samen te werken en te optimaliseren."

"En Esteban was heel ondersteunend, Pierre ook. Ze zijn professionals en ze hebben er geen probleem mee om samen te werken. En hopelijk, zal de vriendschap opnieuw opleven. Ze waren op een bepaald punt vrienden, maar vanuit een professioneel oogpunt, zijn ze beiden blij om samen te werken."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress