Toto Wolff stelt voor: 'Verstappen niet meer meetellen in kampioenschap'

Volgens de Mercedes-teambaas was het dan een fantastisch seizoen geweest

toto wolff

Mercedes-teambaas Toto Wolff kan het niet ontkennen: Max Verstappen is een klasse apart. Toch heeft hij wel een idee om het Formule 1-seizoen van dit jaar nog een beetje spannend te maken.

Indrukwekkend

Met ruim twintig seconden voorsprong laat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van België zijn teamgenoot Sergio Perez ver achter zich op de tweede plek. Niet heel motiverend voor de concurrenten van Verstappen en Red Bull, zou je zeggen. Toto Wolff zegt desgevraagd dan ook te balen. Hij noemt de dominantie van Verstappen indrukwekkend, maar wil er naar eigen zeggen ook niet te veel op letten.

"Je moet nu Max eigenlijk gewoon achterwege laten in de stand. Het was in dat geval een fantastisch seizoen geweest met close racen. De tweede Red Bull is de plek waar wij willen staan."

Ontzettend frustrerend

Verstappen staat ver bovenaan in het klassement met 314 punten. Daarna volgt Red Bull-collega Perez met 189 punten. De top drie wordt momenteel afgesloten door Fernando Alonso met 149 punten. Wolff zegt hierover: "De stopwatch liegt nooit. Er is nu één coureur in een auto die ver voor iedereen uitrijdt. En wij moeten zorgen dat we daar bij gaan komen. Het is geen keuze, dat is het doel."

Maar daar wil de teambaas het bij laten: "Verder heb ik er niet veel over te zeggen. We kijken er natuurlijk wel naar. Aan de ene kant is het ontzettend frustrerend, maar het is wat het is."

Meeste overwinningen op rij

Max Verstappen behaalt zondag op Spa zijn achtste overwinning op rij. Hij is hiermee niet alleen hard op weg om het kampioenschap wederom op zijn naam te schrijven, maar ook staat hij op het punt nog een record te breken. Als hij de komende twee races wint verbreekt Verstappen het record van Sebastian Vettel van meeste overwinningen achter elkaar. Deze is door de Duitser in 2013 op negen gezet. De inmiddels gepensioneerde coureur zat toen ook bij Red Bull Racing.

Formule 1
  • NLBeeld