Toto Wolff: 'Ik zal niet meer flirten met Verstappen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff zet zijn jacht op Max Verstappen voorlopig stop. De teambaas belooft niet meer te 'flirten' met de Nederlander.

Toto Wolff van Mercedes

Het hele jaar door maakte Mercedes-teambaas Toto Wolff geen geheim van zijn doel: hij wilde Max Verstappen naar Mercedes halen. Daar was een plekje vrijgekomen door de aankondiging dat Lewis Hamilton naar Ferrari gaat. Intussen rammelde het bij Red Bull aan alle kanten. Buitenkansje voor Mercedes dus. En dat liet Wolff zich geen twee keer zeggen.

Elke keer dat er een microfoon voor zijn neus werd gezet, maakte Wolff weer duidelijk dat Mercedes het juiste thuis was voor Verstappen. In de zomerstop voerden ze zelfs gesprekken over een mogelijke overstap. Toen dat hem uiteindelijk niet werd, legde Mercedes het junior talent Andrea Kimi Antonelli vast. Daar moet de focus nu op leggen, vertelt Wolff aan Motorsport.com.

"Ik heb dit dacht ik al een keer eerder gezegd, maar we moeten het vertrouwen aan de coureurs geven die je in je team hebt”, verklaart de teambaas. “Ze hebben de maximale steun nodig om succesvol te zijn. Pas als alles misgaat, kijk je naar andere opties. Anders ben je voor mijn gevoel buiten de deur aan het flirten terwijl je een relatie wil laten werken. Dat werkt nooit, dus ik ga niet flirten.”

“Alleen als ik wat wil veranderen of op zoek ben naar verandering, dan ga ik het gesprek weer aan”, vervolgt de teambaas. “Zo werkt het bij Verstappen ook. We staan in dat opzicht aan dezelfde kant.” Verstappen heeft formeel nog een contract tot en met eind 2028 bij Red Bull. Hoe lang Antonelli nu vast ligt bij Merdedes is niet bekend. Het contract van George Russell bij de Duitse renstal eindigt na 2025.