Wolff: 'Geen vriendschappelijke scheiding met Hamilton'

Mercedes-teambaas Toto Wolff zal niet op de meest amicale manier afscheid nemen van Lewis Hamilton. Dat de coureur naar Ferrari verhuist, kwam als groot nieuws voor zijn team.

Toto Wolff en Lewis Hamilton

Het nieuws dat Lewis Hamilton naar Ferrari zal gaan, kwam voor vrijwel iedereen als een verrassing. De Brit leek zo innig met Mercedes verbonden dat het praktisch ondenkbaar was dat hij op dit punt in zijn carrière nog naar een ander team zou gaan. Hamilton had namelijk meerdere keren gezegd dat hij zijn loopbaan af wou sluiten bij het Duitse merk.

Maar toch bleek de verleiding van Ferrari iets te groot. En dat kwam niet alleen als een verrassing voor de fans, maar ook voor zijn huidige team. Mercedes-teambaas Toto Wolff onthult namelijk aan Sky Sports F1 dat het team en Hamilton het nieuws niet echt op een geweldige manier konden verwerken.

Een van de aspecten die meespeelde in de keuze van Hamilton, was dat Ferrari hem een contract voor langere termijn aan kon bieden terwijl Mercedes hem maar voor twee extra jaar vast wilde leggen. “Er is een professionele relatie en een persoonlijke”, vertelt Wolff. “Maar toen we dat contract voor een korte termijn tekenden, toen wisten we dat dit kon gebeuren. Wat mij pijn doet, is dat ik niet de kans heb gehad om echt te reageren. Het gebeurde allemaal binnen één dag.”

“Onze professionele relatie heeft er niet onder te lijden”, vervolgt de teambaas. “Als ik me in zijn positie verplaats, dan snap ik het wel. Het team deed het niet zo goed, hij zit in de laatste fase van zijn carrière, en iedereen wil toch eens dat rode pak met het kleine paardje dragen. En ik geloof zo dat er ook wel wat financiële voordelen waren. Dus ik snap zijn redenen wel en heb er ook wel vrede mee. Maar het was niet bepaald een vriendschappelijke scheiding.”

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press