Sergio Pérez ramt Alex Albon aan de kant (video)

Checo kende een ruwe Grand Prix in Singapore. De regie miste echter hoe hard de Mexicaan zich probeerde terug te vechten op het krappe stratencircuit.

Sergio Pérez ramt Alex Albon aan de kant (video)

Na een dramatische kwalificatie stonden beide Red Bulls op onbekend terrein. Max Verstappen en Sergio Pérez moesten zich vanaf de elfde en dertiende een weg naar voren banen. Dat deed het duo met een wisselende mate van succes.

Terwijl Verstappen rustig opbouwde en zijn banden probeerde te sparen raakte Pérez slaags met vrijwel het complete middenveld. Bij een inhaalactie op de Williams van Alex Albon in bocht 13 ging de Mexicaan toch iets te ver.

5 seconden

Op dezelfde plek waar Max meerdere concurrenten ingehaald had probeerde Checo zijn RB19 langs de wagen van Albon te forceren. De Britse Thai nam echter gewoon zijn racelijn, waardoor de twee contact maakten. Albon kon nog maar net voor de muur tot stilstand komen.

De klungelige actie leverde Sergio een penalty van vijf seconden op voor het veroorzaken van een botsing. De tijdstraf was echter niet voldoende om iets aan het resultaat te veranderen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool