Lollig fragment: Max Verstappen reageert via boordradio op in muur rijden Russell

De coureur vraagt om opheldering bij Christian Horner.

max verstappen

Even zag het er heel erg rooskleurig uit voor Mercedes-coureur George Russell, toen hij in de slotfase van de race gemakkelijk de snelste rijder op het circuit was. Het podium leek een feit, de winst kwam in zicht. Maar de Brit zag zijn droom in bocht 10 als een nachtkaars uitgaan toen hij zijn wagen eigenhandig in de muur parkeerde.

De rijder stuurde te wijd in, waardoor hij met zijn rechterwielen de muur raakte en daardoor in de bandenstapel terecht kwam. Vlak voor hem maakte Norris dezelfde fout, maar voor hem liep het beter af. De Britse concurrent in de McLaren werd tweede, Russell moest het doen met de zestiende plek. Iets dat ook bij andere coureurs op de grid voor verwarring zorgde.

'Oh, oke.'

Zo is er een fragment opgedoken van Verstappen die bij teambaas Horner om opheldering vraagt: "Dus, door wie belandde Russell in de muur", horen we hem vragen. Waarop Horner kort maar krachtig reageert: "door zichzelf." Het is vervolgens even stil op de radio, waarna Max licht verbaasd klinkt: "Oh... oké." Vooral die korte stilte spreekt boekdelen. Check het fragment hieronder.

'Winnen is niet makkelijk'

De boordradio van Russell die we tijdens de race te horen kregen, loog er ook niet om. Na de race was de Brit nog steeds hard voor zichzelf. In een interview met SkySports zegt hij: "Ik denk dat we een autolengte van het winnen dan race zaten. Als ik Lando ingehaald had toen ik de kans had, denk ik dat we langs Carlos hadden kunnen komen. Toen gewoon een ronde, een millimeter gebroken concentratie en game over. Dus gewoon sorry naar het hele team."

Verstappen kijkt zelf nuchter terug op het doorbreken van zijn winnende reeks. Hij werd vijfde en laat in een interview met de NOS weten: "Je hoort vaak: kijk hoe dominant ze zijn, kijk hoe makkelijk het ze afgaat. Maar het is niet makkelijk, dit laat zien hoe moeilijk winnen is. Er zijn zoveel details die je op orde moet hebben. Alles moet perfect verlopen. Dit weekeinde was dat niet het geval en je ziet waar dat toe leidt. Dan win je niet."

Formule 1
  • NLBeeld