In beeld: de door Pérez aangerichte schade aan Tsunoda's AlphaTauri

Yuki Tsunoda verdween in Singapore wel erg snel van het toneel. Wat de Japanner aanvoelde als een lekke band bleek forse schade te zijn, met de groeten van het moederteam.

In beeld: de door Pérez aangerichte schade aan Tsunoda's AlphaTauri

Voor Yuki Tsunoda was de Grand Prix van Singapore wel heel erg snel over. De Japanner werd nog voor het einde van de openingsronde uitgeschakeld door conculega Sergio Pérez. Een over-ambitieuze inhaalpoging van de Mexicaan leidde tot hard contact en een DNF voor Yuki. Checo kon echter ongestoord doorrijden op weg naar een soortgelijke clash met Alex Albon.

Enorme schade

Tsunoda deed het incident in eerste instantie af als een lekke band, een lezing die door de TV-regie niet weersproken werd. Uit een latere herhaling en foto's van de aangeslagen AT04 is echter een heel ander verhaal af te leiden.

De op de onboard relatief licht uitziende tik van Pérez had namelijk de complete rechterflank van de Adidas AlphaTauri aan flarden gereten. Zonder een enorm stuk vloer en met een paar gaten in de sidepod had doorrijden geen zin voor Tsunoda.

Als gevolg van zijn uitvaller ligt hij nu bijna gelijk met nieuwe teamgenoot Liam Lawson, die een indrukwekkende negende plek wist te verzilveren. Het puntentotaal van AlphaTauri werd hierdoor bijna verdubbeld.