Wordt niet Hugo Boss maar dit wereldberoemde sportmerk nieuwe naamgever AlphaTauri?

De auto met de drie strepen...

alphatauri adidas

Het zusterteam van Red Bull Racing rijdt sinds 2020 onder de naam van het eigen kledingmerk: AlphaTauri. Eind juni werd echter al bekend dat de naam dit jaar voor het laatst op de auto te zien zal zijn. Er moet een nieuwe titelsponsor komen als onderdeel van een poging om een frisse start te maken. Bronnen wisten het zeker: het zou Hugo Boss worden. Maar er komt ook ineens een andere grote speler om de hoek kijken.

Einde AlphaTauri

Hugo Boss was sinds 1982 actief in de Formule 1 als sponsor van talloze coureurs en teams. Zo waren de McLarens van Alain Prost, Ayrton Senna en Mika Häkkinen versierd met de logo's van het bedrijf. Tussen 2015 en 2017 werden de stickers op de titelwinnende Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg geplakt. Daarna stapte het merk echter over op de Formule E met Porsche. Onder leiding van nieuwe CEO Daniel Griedel wordt Hugo Boss echter weer richting de koningsklasse van de autosport gedirigeerd. Sinds vorig jaar is Hugo Boss teruggekeerd in de Formule 1 als relatief kleine sponsor van Aston Martin. Het gebrek aan zichtbaarheid zou het management echter niet bevallen. Een titelsponsordeal met AlphaTauri zou uitkomst gaan bieden. Het leek een kwestie van tijd voordat het werd aangekondigd. Maar nu lijkt er ook een andere serieuze kandidaat te zijn: sportmerk Adidas.

Nieuwe naam groter dan Hugo Boss

De sportkledinggigant wordt voor het eerst in verband gebracht met AlphaTauri door het Zwitserse medium Blick. De kersverse CEO van het team, Peter Bayer, hint daarop in een gesprek het medium: "Hugo Boss is ook betrokken bij het nieuwe project, maar de nieuwe naam wordt veel groter." Blick vermoedt dat het om Adidas gaat, maar komt nog niet met harde bewijzen. Hoe dan ook zal de nieuwe naam van AlphaTauri ergens in de komende maanden bekend worden. We blijven het volgen.

Formule 1
  • Blick
  • NLBeeld