Ricciardo positief over VCARB: 'Nu gaan ze ons serieus nemen'

DannyRic ziet het helemaal zitten na de omdoping van AlphaTauri. Visa Cash App RB moet volgens de Australiër een consistente, serieuze subtopper kunnen worden.

Ricciardo positief over VCARB: 'Nu gaan ze ons serieus nemen'

De nieuwe naam van Scuderia AlphaTauri is bij het overgrote merendeel van de F1-gemeenschap niet bijzonder lekker gevallen. Met het vervelend lezende Visa Cash App RB heeft het team duidelijk commerciële belangen boven een echter merkidentiteit geplaatst. Toch zijn er nog mensen blij met de verandering. Gedoodverfde teamleider Daniel Ricciardo is namelijk wel positief over VCARB.

VCARB is serieus

Volgens de altijd goedlachse Aussie biedt de hypercommerciële identiteit van VCARB de ideale kans om en keer echt serieus genomen te worden door de rest. Als Toro Rosso en AlphaTauri werd het team volgens Daniel eigenlijk altijd afgeserveerd als de kweekvijver van Red Bull Racing. Visa Cash App RB is echter volledig onafhankelijk, ondanks de opnieuw zeer innige banden met RBR:

"Wat mijn gevoel is dat voor andere teams of mensen die van buiten naar binnen kijken en denken dat het gewoon een soort van Red Bull juniorteam is, dit een manier is om iedereen ons serieus te doen nemen. Ik denk dat het een jaar is waarin we het gevoel hebben op eigen benen te staan, met serieuze partners aan boord."

"En ik denk dat dat enorm voordelig is voor ons als team. De structuur is een hoop veranderd, er is een hoop nieuw personeel binnengekomen, en we proberen echt iets op te bouwen dat - we hopen - aan de kop van het middenveld mee zal gaan vechten."

Consistente subtopper

De nieuwe identiteit, het nieuwe personeel en de nauwere banden met Red Bull Racing moeten VCARB uit de achterhoede gaan helpen. Ricciardo mikt op een consistent seizoen vol puntenfinishes, zodat het team iets heeft om op te bouwen. De wisselvalligheid van de afgelopen jaren moet ten alle tijden vermeden gaan worden. De nieuwe kleuren vindt The Honeybadger in ieder geval al een bonus:

"We willen aan de kop van het middenveld mee gaan vechten. Dus als we consistent een Q3-auto hebben, consistent punten scoren, top 10's, niet zomaar een losse race zesde en dan vijftiende. Ik denk dat die consistentie dan laat zien dan je de auto begrijpt, dat het team alles onder de knie heeft en dat kan dan helpen om je een stap dichter bij de kop te brengen. Dus consistentie is waar ik tot nu toe voor ga."

"De prestaties zijn natuurlijk de hoofdzaak, en we moeten gaan kijken hoe dat gaat op de baan. Maar we hebben de looks in ieder geval al voor elkaar, en hopelijk vindt iedereen dat ook."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool