Dit is de Visa Cash App RB VCARB 01 

De auto met de meest verschrikkelijke naam van de grid is dan eindelijk hier. In tegenstelling tot zijn concurrenten zit de VCARB 01 tenminste lekker in de kleur.

Dit is de Visa Cash App RB VCARB 01 

Na maanden van geruchten en speculatie is hij dan eindelijk hier: de Visa Cash App RB VCARB 01. De gigantische mond vol staat uiteraard voor de derde incarnatie van Red Bull's tweede team. De innige relatie met betalingsdiensten Visa en Cash App werd meteen onderstreept met een onthulling in casinohoofdstad Las Vegas.

Terug naar Toro Rosso

In de week voorafgaand aan de lancering werd ons een terugkeer naar de Toro Rosso-livery van 2017 tot 2019 beloofd. Destijds reed het team met het blauw, rood en zilver van Red Bull Cola. De horrorshow van naakt carbon die Haas, St*ke Sauber, McLaren en met name Alpine voorbereid hebben zou daardoor vermeden worden.

Brendon Hartley in de Toro Rosso STR13 Honda, 2018.

Daad bij het woord

Visa Cash App RB heeft de geruchten rond de livery gelukkig kunnen bevestigen. De VCARB 01 is gekleed in een aantrekkelijke mix van paarsblauw, wit en roodoranje. Het kleurenschema doet denken aan de vergane glorie van de jaren '90, toen de grid een caleidoscoop van kleur was.

Over de auto zelf valt zoals vanouds weinig te zeggen. De volledige onthulling vindt immers pas plaats tijdens de pre-season test in Bahrein. Zoals bekend zal de auto meer onderdelen gaan overnemen van moederteam Red Bull, waaronder de door Adrian Newey getekende ophanging.

De eerste hints van de Red Bull-invloed zijn al te ontdekken bij de sidepods van de VCARB 01. De luchtinlaten hebben een vergelijkbare vorm gekregen met die van de RB19. De opvallende hobbel daarachter is echter puur AlphaTauri AT04. De tijd zal het leren of de nieuwe mix meer succes zal opleveren.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool