AlphaTauri toch terug in de Formule 1

Ondanks de rebranding van het tweede team zal het submerk van Red Bull dit jaar alsnog te zien zijn in de Formule 1.

AlphaTauri toch terug in de Formule 1

Er is al veel gezegd en geschreven over de hernoeming van Red Bull GmbH's tweede F1-team. Na Toro Rosso en AlphaTauri luistert het voormalige Minardi nu naar de onbeholpen naam Visa Cash App RB, kort gezegd VCARB.

Hierdoor leek het Thais-Oostenrijkse modemerk van het toneel te verdwijnen. De nieuwe VCARB 01-bolide heeft immers zelfs geen sponsorstickers van AlphaTauri. Toch komt de naam gewoon terug dit seizoen.

Comeback

Helaas is Red Bull niet teruggekomen op de bizarre naam voor het team. VCARB gaat gewoon blijven. Toch komt AlphaTauri terug met dank aan de FIA. De regelmakers hebben namelijk een deal gesloten met AT voor de levering van kekke kledij. AlphaTauri zal tussen 2024 en 2026 de Official Clothing Partner van Ben Sulayem en co gaan spelen.

Belangenverstrengeling?

Het is niet de eerste keer dat AlphaTauri als modemerk banden legt binnen de motorsport. In maart 2022 werd er al een deal gesloten met Formula One Management om kleidng aan te leveren.

Voor de neutrale kijker is dat allemaal niet zo interessant, maar op XTwitter laait al de nodige kritiek op. De deals met de FOM en FIA zouden in de ogen van bepaalde groepen fans een teken zijn van belangenverstrengeling, partijdigheid en vriendjespolitiek.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool