Krijgt AlphaTauri de naam van dit Duitse kledingmerk?

Volgens bronnen wordt de nieuwe naam in September bekend gemaakt.

alphatauri

Eind juni werd bekend gemaakt dat de naam van Red Bull's zusterteam na vier seizoenen alweer in de prullenbak verdwijnt. Met het nieuwe management én nieuwe sponsoren is het volgens Red Bull-topman Helmut Marko hoog tijd om de naam opnieuw te veranderen.

Duits kledingmerk

De Italiaanse tak van de website motorsport.com meldt nu dat het Duitse kledingmerk Hugo Boss in beeld is om de nieuwe titelsponsor van AlphaTauri te worden. Dit merk heeft een lange geschiedenis met de Formule 1 en het is momenteel nog aan Aston Martin verbonden. Volgens Motorsport zou Hugo Boss echter openstaan voor een prominentere rol in de sport. Het merk wil een jongere doelgroep aanspreken en denkt dat Formule 1 daarbij kan helpen.

Op het moment van schrijven hebben de betrokken partijen nog niet op de berichtgeving gereageerd. Wel wordt het definitieve besluit over de nieuwe naam van het team in September verwacht.

Red Bull Racing achterna

Helmut Marko liet eerder al weten dat de nieuwe naam en richting van het team zoveel mogelijk de lijn van grote broer Red Bull Racing zal volgen:

"AlphaTauri zal twee nieuwe leiders hebben in 2024, Laurent Mekies en Peter Bayer. Er zullen nieuwe sponsors zijn en een nieuwe naam. De richting is duidelijk: om Red Bull Racing zo ver als de reglementen toestaan te volgen. Je eigen onderdelen ontwerpen is de verkeerde weg om te bewandelen."

Formule 1
  • NLBeeld