Magnussen hard over clash met Pérez: 'Het was een wanhopige actie'

KMag was bepaald niet te spreken over de bizarre inhaalpoging van Sergio Pérez op Suzuka. De clash verpestte volgens de Deen zijn race compleet.

Magnussen hard over clash met Pérez: 'Het was een wanhopige actie'

Sergio Pérez kende op Suzuka een absoluut dramatische race. Terwijl Max Verstappen met overmacht pole position pakte startte de Mexicaan vanaf een teleurstellende zesde plek. Daardoor kwam hij meteen in het gedrang bij de start.

Contact met de sneller startende Mercedes van Lewis Hamilton en de Ferrari van Carlos Sainz leverde meteen schade aan zijn voorvleugel op. Na een pitstop voor een nieuwe vleugel begon hij aan een wanhopige inhaalrace. Die eindigde echter in tranen na een zeer opportunistische move op de Haas van Kevin Magnussen.

De clash

Checo zette zijn RB19 aan de binnenkant van de hairpin half naast de Haas, maar mikte daarbij op een gat dat eigenlijk niet bestond. Pérez tikte de Deen in de rondte, waarbij hij opnieuw zijn voorvleugel beschadigde. Na een tweede ongeplande stop moest hij alsnog opgeven toen bleek dat er meer aan de hand was met zijn bolide. Na een bizar extra rondje om een penalty voor het incident in te lossen verdween Checo definitief van het toneel.

Pure wanhoop

Voor Magnussen ging de race gewoon door, maar de plannen van Haas waren door de losgeslagen rode stier flink verpest. Magnussen moest te vroeg naar binnen komen om zijn auto na te laten kijken, waardoor de bandenstrategie de prullenbak in kon. Na de race was KMag dan ook niet te spreken over de acties van zijn conculega. De wanhoop van Pérez was volgens hem overduidelijk:

"Ik werd gewoon op mijn achterband geraakt. Het was een nogal wanhopige actie, maar het is wat het is. Ik werd in de rondte getikt en toen moesten we de pits in. Dat was te vroeg voor de tweestop-strategie en de bandenslijtage die we hadden op onze auto. Dus dat maakte de situatie een stuk erger door op dat moment de pits in te moeten. Het eindigde onze eace - en die van hem ook, natuurlijk."

Formule 1
  • Formula 1, NL Beeld / Action Press