Vriendin Max Verstappen (Kelly Piquet) bestookt met haat en doodsbedreigingen

Op Instagram reageert 'mevrouw Verstappen' fel op de haatberichten die ze ontvangt.

Kelly Piquet

Bij de aanval van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas op Israël kwamen veel onschuldige mannen, vrouwen en kinderen om. Het militair superieure Israël slaat echter hard terug en bombardeert doelen in de Gazastrook. Het opnieuw losgebarsten conflict in het Midden-Oosten is door de heftigheid voer voor pittige discussies, demonstraties, steunbetuigingen en meer.

Zo spreken sommige bekendheden met veel volgers zich uit op social media. Iets dat leidt tot veel reacties, zowel in positieve als in negatieve zin. En over dat laatste kan inmiddels ook Kelly Piquet meepraten.

Onschuldige zielen

Op social media stelde ze onder andere dat ze dacht aan "alle pijn, lijden, rouw, trauma, shock en wanhoop waar de Palestijnen in Gaza nu doorheen gaan".

Daarnaast zegt ze zich wel degelijk druk te maken om de Joodse gijzelaars die in handen zijn van terreurorganisatie Hamas. En dat ze blij is dat sommige van hen al zijn vrijgelaten. "Maar", aldus Piquet, "de foto's en video's die ik dagelijks zie van de horror in Gaza zijn onbegrijpelijk."

Daarnaast noemt ze het conflict geen conflict maar 'genocide'. Kritiek op de staat Israël en wat er nu gebeurt in de regio maakt je volgens Kelly Piquet bovendien 'niet antisemitisch'.

Doodsbedreigingen

Statements waar sommig internetvolk pal achterstaat, maar die bij een hoop anderen het verkeerde keelgat inschieten. Dat bewijzen alle doodsbedreigingen en haatberichten in haar inbox, aldus de vriendin van Verstappen. Haar suggestie voor mensen die furieus worden van haar woorden: 'Ontvolg me!'

Formule 1
  • 100pmagazine
  • NL Beeld / Action Press