VIDEO: motormaniak kijkt de dood in de ogen

Een Amerikaans snelheidsmaniak heeft door een keiharde klapper mogen ervaren hoe gevaarlijk straatracen is. Onder de video van zijn bijna fatale dollemansrit betuigt de motormuis toch spijt.

VIDEO: motormaniak kijkt de dood in de ogen

De gemiddelde superbike maakt het bijna onmogelijk om normaal te rijden. In de eerste versnelling doorbreek je immers lachend de snelheidslimiet op de Nederlandse snelwegen. Maar het feit dat het kán betekent nog niet dat je het overal vrolijk moet gaan doen. Daar hebben we immers afgesloten circuits voor.

Die boodschap kwam uiteindelijk bijzonder hard aan bij Amerikaanse snelheidsduivel Street Demon PC. Bij een van zijn dollemansritten ging het gruwelijk mis.

Keiharde crash

Ondanks zijn aandeel in de ravage durfde Street Demon PC de volledige video van zijn crash te delen. De 360 graden camera op zijn Honda CBR600RR toont ons in detail hoe hij zich aan het misdragen was. De motormuis slalomde op hoge snelheid tussen het verkeer door, totdat hij zijn ritme kwijtraakt en in een gat terechtkomt waar hij zich niet uit kan sturen.

Het resultaat was keihard contact met de achterklep van een GMC Sierra (rond 3:50). Street Demon PC werd door de impact bewusteloos geslagen, maar bleef op zijn motor hangen. Uiteindelijk werd hij door een vrachtwagen alsnog van zijn tweewieler getikt.

Voor de dood weggehaald

Als door een wonder overleefde Street Demon PC het incident. Uiteraard kwam hij er niet ongeschonden vanaf. Zelfs met 20 breuken in zijn gezicht, twee gebroken wervels, een gebroken rib, dubbel geklapte long en een arm die op twee plekken doormidden gebroken was mag hij echter nog van geluk spreken.

Ondanks alles wil de beste man na zijn revalidatie uiteindelijk weer op de motor stappen. De volgende keer zal het er volgens hem echter een stuk rustiger aan toe gaan.

Algemeen
  • Street Demon