Verstappen won tweede titel van het jaar in São Paulo

De dominantie van Verstappen is zo extreem dat hij dit seizoen eigenlijk een dubbele kampioen is. Na zijn zeventiende overwinning heeft de Nederlander een tweede titel verzilverd.

Verstappen won tweede titel van het jaar in São Paulo

De afgelopen twee races heeft Max Verstappen het record voor de meeste zeges voor een coureur in een seizoen weten te verbeteren. De Red Bull-kopman is zelfs hard op weg om absolute het record van Mercedes te evenaren. In 2016 won de voormalige kampioensformatie 19 van de 21 Grand Prix.

Vanwege die extreme succesreeks werd hij in de sprintrace van Qatar al tot kampioen gekroond. Klus geklaard, zou je denken. Max is echter zo goed bezig geweest dat hij technisch gezien nóg een titel op zijn naam geschreven heeft.

Tweede titel

Na zijn dubbele overwinning in Brazilië heeft Verstappen namelijk ook de constructeurstitel op zak. Met 542 punten achter zijn naam kan de Nederlander door het complete team van Mercedes niet meer ingehaald worden.

In de laatste twee races zijn er immers maximaal 88 punten te verdienen met een 1-2 finish en de snelste ronde. De voorsprong van Verstappen op de toko van Toto is nu echter 142 punten.

Beschamend goed

Het feit dat Red Bull beide kampioenschappen naar binnen had kunnen slepen met één coureur is niet alleen een veer in de hoed van Verstappen, maar ook en vooral een pijnlijk feitje voor teamgenoot Sergio Pérez.

De Mexicaan heeft immers sinds de Grand Prix van Italië het podium niet meer gehaald. Gelukkig voor Checo hebben de implosie van Mercedes in São Paulo en de diskwalificatie voor Lewis Hamilton in Austin zijn tweede plek gered. De schaamte blijft daardoor toch beperkt.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press