Verstappen breekt nieuw record met miljoenenbedrag superlicentie

Max blijft maar records breken, ook naast de baan. Vanwege zijn extreme succes is zijn rekening voor de superlicentie voor volgend jaar extreem hoog opgelopen.

Verstappen breekt nieuw record met miljoenenbedrag superlicentie

Als je wint, heb je vrienden, zeker in de Formule 1. Al dat succes heeft echter een prijs. Dan hebben we het niet over alle tijd, geld en moeite die coureurs in hun carrière steken, maar een letterlijk geldbedrag. Voor de meest succesvolle coureurs legt de FIA namelijk de rekeningen met de grootste bedragen op tafel.

Elk jaar moeten de rijders hun superlicentie voor het volgende seizoen weer aankopen. Daarbij is niet alleen een standaard bedrag bepaald, maar ook een woekertarief gebaseerd op het aantal WK-punten gescoord in het afgelopen jaar. Voor recordbreker Max Verstappen betekent dit een flinke rekening.

Miljoenengrens

Net als alles tegenwoordig is de superlicentie dit jaar duurder geworden. Volgens Speedcafe is het vaste bedrag gestegen van 10.400 naar 11.128 euro. Ook per WK-punt zijn de coureurs dit seizoen meer kwijt: 2247 in plaats van 2100. Met een huidig puntentotaal van 524 - genoeg om beide kampioenschappen eigenhandig te winnen - mag Max redelijk in de buidel gaan tasten.

Zijn rekening voor 2024 komt uit op 1.188.566 euro, bijna 2,5 ton méér dan vorig jaar. Daarmee is Verstappen nu al de eerste coureur die meer dan een miljoen aan contributie moet aftikken in de Formule 1. Opnieuw een record dus.

Nog hoger

Het seizoen is echter nog niet eens afgelopen. Gezien de vorm van Verstappen en Red Bull is er een grote kans dat de Nederlander nog eens 50 punten binnenhaalt, plus de twee punten voor de snelste ronde. Zo kan er nog eens 116.844 euro bij zijn rekening op komen.

Met een salaris van zo'n 46 miljoen euro per jaar plus sponsordeals zal Max uiteraard niet wakker liggen van zijn recordbrekende rekening. Hij kan alleen maar hopen dat het bedrag aan het einde van volgend jaar nóg hoger ligt.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press