Nyck de Vries bemachtigt vast stoeltje bij Toyota

Nyck heeft bij Toyota Gazoo Racing mogen doorschuiven vanaf de reservebank. De Nederlander zal volgend jaar de #7 Toyota GR010 Hypercar mogen besturen in het World Endurance Championship.

Nyck de Vries bemachtigt vast stoeltje bij Toyota

Nyck Debris De Vries leek even op een dood spoor te zitten na zijn gefaalde Formule 1-avontuur, maar de 28-jarige Fries is nu weer volledig op zijn pootjes terechtgekomen. Na een terugkeer in de Formule E met Mahindra Racing mag hij nog een baantje toevoegen aan zijn CV. De Vries is vanaf nu namelijk officieel fabrieksrijder voor het Le Mans Hypercar-team van Toyota.

Toyota #7

Nyck is door de Japanners ingelijfd als vervanger van drievoudig WTCC-kampioen José Maria Lopez in het #7-team. Daar krijgt hij gezelschap van veteraan Mike Conway en coureur/teambaas Kamui Kobayashi. De andere auto wordt bezet door voormalig F1-coureurs Sebastien Buemi en Brendon Hartley en McLaren Development Driver Ryō Hirakawa.

Het is niet de eerste keer dat De Vries zijn gezicht laat zien bij Toyota. Voorheen was hij verbonden aan het team als reserve:

"Ik ben een paar jaar bij het team betrokken geweest in een andere rol, maar heb toen niet de kans gehad om te racen. Het is fantastisch dat die tijd nu aangebroken is. Ik wil het team bedanken voor hun voortdurende steun en geloof in mij."

Nyck de Vries als Toyota-reserve, 2020.

Hard aan de bak

De Vries en co zullen het dit seizoen aardig druk gaan krijgen in de Le Mans Hypercar-klasse. Met de betrokkenheid van Ferrari, Porsche, BMW, Peugeot, Lamborghini, Alpine, Cadillac en de priveteams van Vanwall en Isotta Fraschini zit de topklasse van de endurance racerij volgend jaar bomvol.

Ondanks de winst voor Ferrari op Le Mans wist Toyota de constructeurstitel voor de vierde keer op rij te verdedigen. Voor 2024 is er echter geen garantie.

Autosport
  • Toyota Gazoo Racing