'Paul de Vries' pakt 22ste plek in eindstand Formule 1

Bij de weergave van de eindstand van het rijderskampioenschap na Abu Dhabi ging er kennelijk nog even iets mis. De 22ste plek was namelijk gereserveerd voor Paul de Vries, de Estse coureur van AlphaTauri-Trident.

'Paul de Vries' pakt 22ste plek in eindstand Formule 1

De Formule 1 is - naar eigen zeggen - de thuisbasis voor de twintig beste coureurs ter wereld. Als lid van zo'n piepklein, veelbesproken groepje zou je mogen verwachten dat je een zekere mate van bekendheid krijgt.

Sommige rijders kunnen het echter zelfs niet bereiken om een voetnoot te worden in het collectieve geheugen. Denk bijvoorbeeld aan sterren zoals Roberto Merhi, Charles Pic en Sakon Yamamoto. Dat doe je normaal namelijk niet.

Na de finalerace van Abu Dhabi hebben we echter een nieuw type coureur: iemand die helemaal niet op de grid stond, maar toch bekend werd.

Paul de Vries

Nadat Max Verstappen zijn negentiende overwinning van het seizoen binnengehaald had en het suikerwater al gesproeid was liet de directie van de TV-uitzending zoals altijd de tabellen met de resultaten zien.

Bij de laatste weergave van het rijderskampioenschap was er een opvallende naam te ontdekken. Op P22 vonden we namelijk racelegende Paul de Vries uit Estland. Voor het Formule 2-team van Trident heild hij met een auto van AlphaTauri de laatste plek bezet. En dat zonder dat hij ook maar een meter gereden had.

Kruisbestuiving

De verschijning van Paul de Vries is gelukkig logisch te verklaren. Degene die de invulling van de tabellen verzorgt had namelijk op de een of andere manier AlphaTauri's ex Nyck de Vries gekruist met Trident-coureur Paul Aron.

De 19-jarige uit Estland maakte in Abu Dhabi zijn Formule 2-debuut voor het team van Trident. Gelukkig kon Paul er wel om lachen. Of dat bij Nyck ook het geval is durven we niet te zeggen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool