ZEEKR opent tweede Europese showroom in hartje Amsterdam 

Met een prominente plek in het Amsterdamse centrum opent ZEEKR de aanval op de Nederlandse markt. Het nog piepjongen Chinese merk wil Tesla van de troon gaan stoten.

ZEEKR opent tweede Europese showroom in hartje Amsterdam 

Er zijn de afgelopen jaren veel elektrische startups de revue gepasseerd. Merken zoals Lucid, Rivian en Lightyear komen echter allemaal iets tekort om de markt serieus aan te vallen: de steun van een grote speler op de automarkt.

Bij het kersverse ZEEKR is dat echter geen probleem. De luxe-divisie van Chinees conglomeraat Geely (eigenaar van Volvo en Lynk & Co) is pas twee jaar oud, maar zet nu al voet aan de grond in Europa. Na de opening van de eerste Europese showroom in Stockholm is het merk nu neergestreken in hartje Amsterdam.

ZEEKR Center Amsterdam

Het hypermoderne pand met een oppervlakte van 2.000 vierkante meter is niet zomaar een showroom, maar meteen het hoofdkwartier van ZEEKR Europe. Gelegen in het drukste winkeldistrict van onze hoofdstad aan de Rokin 164 heeft ZEEKR Center Amsterdam een absolute toplocatie.

Potentiële kopers kunnen zo vanaf de Dam, het Rijksmuseum of het Koninklijke Paleis binnen komen wandelen. ZEEKR's productexperts kunnen je dan alles vertellen over de 001 Shooting Brake sedan, de X SUV en de 1.300 pk sterke 001 FR supersedan. Daarnaast kunnen ze assisteren bij zaken zoals de geavanceerde infotainment- en connectiviteitssystemen en de mogelijkheden op het gebied van laadinstallaties.

De eerste van velen

ZEEKR Center Amsterdam vormt de voorbode van nog eens vijf locaties in verschillende Europese landen. Het samenstellen van je ideale EV moet daardoor overal in Europa een eitje gaan worden.

De prijzen voor ZEEKR's beginnen bij 44.990 euro voor de compacte X 'urban SUV'. De 001 shooting brake is er vanaf €59.490. De prijs van de indrukwekkende FR-versie is nog niet bekend.