'Red Bull doet onafhankelijk onderzoek naar ongepast gedrag Christian Horner'

Red Bull teamchef Christian Horner zou zich schuldig gemaakt hebben aan ongepast gedrag richting een medewerker. De beschuldigingen worden intern onderzocht door Red Bull.

'Red Bull doet onafhankelijk onderzoek naar ongepast gedrag Christian Horner'

Na het meest dominante seizoen uit de geschiedenis van de sport leek het Red Bull en Christian Horner allemaal voor de wind te gaan. Intern zijn er nu echter toch de nodige problemen.

Volgens F1-journo Erik van Haren van De Telegraaf zou Horner nu namelijk onder vuur liggen vanwege vermeend ongepast gedrag richting een bepaalde medewerker. Van welke aard dat ongepaste gedrag was is echter nog niet duidelijk.

Intern onderzoek

Horner heeft de beschuldigingen in alle toonaarden ontkend, maar ontkomt niet aan een intern onderzoek. Een onafhankelijk orgaan binnen Red Bull Racing zal gaan beoordelen of er echt sprake was van grensoverschrijdend gedrag. De zaak zou al bekend zijn bij Red Bull GmbH-CEO Oliver Mintzlaff en serieus behandeld worden.

PR-drama

Het is niet bekend wat er precies met Horner zal gebeuren als de uitkomst van het onderzoek negatief voor hem uitpakt. Sinds het overlijden van Red Bull-medeoprichter Dietrich Mateschitz geniet Christian een stuk minder bescherming binnen Red Bull.

Het nieuwe, meer op commercieel belang gerichte management zal een dergelijke PR-ramp waarschijnlijk niet tolereren. Vooralsnog is Horner uiteraard onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar de beschuldigingen an sich hebben al de nodige schade toegebracht. Met de onthulling van de nieuwe Red Bull over een week is het nieuws niet bepaald welkom.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool