Indianapolis jaagt op Formule 1 vanwege 'gestolen' slogan 

De thuisbasis van het grootste sportevenement ter wereld heeft het aan de stok gekregen met F1-eigenaar Liberty Media. De commerciële rechtenhouder zou een bekende slogan van de superspeedway gejat hebben.

Indianapolis jaagt op Formule 1 vanwege 'gestolen' slogan 

Het rommelt aan de top van motorsportland. De eigenaren van de Indianapolis Motor Speedway en de bijbehorende Indy 500 zijn gepikeerd door de acties van F1's commerciële rechtenhouder Liberty Media.

Nu de Formule 1 steeds meer grip krijgt op de Amerikaanse markt loopt de sport de bestaande spelers kennelijk voor de voeten. Zo zouden meerdere media in associatie met de F1 de Indy-slogan 'The Greatest Spectacle in Racing' overgenomen hebben.

Zelfde, maar net anders

De afgelopen paar seizoenen refereerde de Formule 1 bij de races in Miami en Las Vegas naar zichzelf met een soortgelijke slogan: 'The Greatest Racing Spectacle on the Planet.'

Aangezien IMS al sinds 1986 de rechten in handen heeft van het origineel werden die acties niet in dank afgenomen. Destijds werd de ruzie gesust, maar door de recente uitlatingen van Amerikaanse F1-zender ESPN is het vuurtje weer opgelaaid. De zender zette opnieuw de bovengenoemde slogan in bij een trailer voor het seizoen van 2024.

Alle mogelijke middelen

Indianapolis Motor Speedway-president Doug Boles is er niet van gediend dat de F1 en haar partners na de eerdere waarschuwingen vrolijk verder gegaan zijn met het gebruik van de plagiaatgevoelige slogan. De Amerikaan belooft alle mogelijke middelen in te gaan zetten om er voor eens en altijd een einde aan te maken:

"We zijn bewust van het gebruik van ons handelsmerk in een promotioneel spotje bij een uitzending. We zullen het opnieuw aankaarten bij de juiste mensen en zijn bereid om elke mogelijke maatregel te treffen om het intellectueel eigendom van ons merk te beschermen. Het blijft teleurstellend dat anderen niet een merkidentiteit kunnen creëren zonder inbreuk te doen op de onze. "

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool