F1 Academy coureur onder vuur voor 'islamofobe' uitlatingen

Social media heeft weer een nieuwe slachtoffer te pakken in de racewereld. F1 Academy coureur Lola Lovinfosse zou zich namelijk schuldig gemaakt hebben aan islamofobie.

F1 Academy coureur onder vuur voor 'islamofobe' uitlatingen

Voor de derde keer in korte tijd heeft F1's vrouwenserie F1 Academy zich op PR-niveau in de nesten gewerkt. Na de soap rond Bianca Bustamante's mening over 'autist; Lance Stroll en de saga rond Academy-opperhoofd Susies Wolff is het kennelijk de beurt aan Lola Lovinfosse.

De 18-jarige Francaise komt dit jaar uit voor het team van Rodin Motorsport, met de steun van cosmeticamerk Charlotte Tilbury. Nog voor de start van haar tweede seizoen ligt ze echter al flink onder vuur.

'Islamofobe acties'

De rel draait om een inmiddels jaar oude post van Lovinfosse op Instagram. In de woestijn van Dubai deed ze demonstratief haar haren los en werkte ze haar lippenstift bij, ogenschijnlijk in protest tegen de strenge islamitische regels op dat gebied. Het feit dat ze een comment likete met de tekst 'juist, laat die haren aan die gehersenspoelde moslims zien' was de kers op de taart voor de social media menigte.

Heksenjacht is compleet

Vanwege haar uitlatingen roept een deel van Twitter inmiddels om Lola's hoofd. Haar instelling past immers niet bij het diverse, inclusieve en gelijke imago van F1 Academy. De campagne tegen Lovinfosse wordt inmiddels gesteund door prominente accounts zoals Females in Motorsport. F1 Academy heeft nog niet op de aantijgingen van 'islamofobie' en 'zionisme' gereageerd.

Autosport
  • F1 Academy, Formula 1