Britse politie vindt gestolen Ferrari-dienstwagen Gerhard Berger terug

Na bijna dertig jaar is de oude dienstwagen van voormalig F1-coureur Gerhard Berger weer terecht. De in Italië gestolen Ferrari dook recent op in het Verenigd Koninkrijk.

Britse politie vindt gestolen Ferrari-dienstwagen Gerhard Berger terug

Als F1-coureur krijg je de nodige voordeeltjes mee, zeker als je in dienst bent van een team dat ook autofabrikant is. In 1995 was dat niet anders. Destijds kregen Ferrari-coureurs Jean Alesi en Gerhard Berger een set puike dienstwagens mee.

Gerhard kreeg de sleutels van een gloednieuwe F512 M, de laatste versie van de iconische twaalfcilinder Testarossa, terwijl Jean het moest doen met een F355.

Alesi en Berger konden echter maar twee Grand Prix-weekenden genieten van hun bolides. Tijdens de Grand Prix van San Marino in april verdwenen de Ferrari's namelijk van de parkeerplaats van het hotel waar de twee coureurs verbleven. Berger zag met eigen ogen de dief wegrijden. De Oostenrijker stond op dat moment op het punt om naar een etentje te gaan.

Tip van de Scuderia

Van beide auto's ontbrak bijna dertig jaar lang ieder spoor, tot nu toe. Recent gingen bij Ferrari namelijk de alarmbellen rinkelen toen duidelijk werd dat een Amerikaanse gegadigde de F512 M probeerde aan te schaffen in Londen.

In Maranello was de zeldzame wagen echter geregistreerd als gestolen, aangezien de auto de bedrijfsvoorraad nooit verlaten had. Ferrari nam daarop contact op met de Britse Metropolitan Police, die de auto meteen in beslag nam.

Een goed begin...

Uit verder onderzoek bleek dat de Ferrari van Berger na de diefstal zoals zoveel exoten naar Japan verscheept werd. Van daaruit werd hij opnieuw via illegale kanalen naar het VK getransporteerd. De F512 M is nog in prima staat, op de toevoeging vaneen onooglijk aftermarket stuurwiel en versnellingspook na.

De Metropolitan Police heeft nog niemand aangehouden voor de diefstal. Het is na 29 jaar immers lastig te achterhalen wie de originele daders zijn. De F355 van monsieur Alesi is overigens nog altijd spoorloos.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Metropolitan Police