Wat is een passende autoverzekering voor jouw auto?

Heb je een auto gekocht en wil je deze graag verzekeren, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke verzekering het beste is voor hun auto. Moet je bijvoorbeeld altijd kiezen voor de verzekeringsmaatschappij die de beste naam heeft? Moet je gaan voor de laagste maandpremie of moet je een verzekering zoeken die bij het merk van je auto past? Allemaal vragen waar we je graag een antwoord op geven. Je zult zien dat wanneer je weet hoe je verzekeraar de polissen heeft bedacht, je meteen ziet wat voor jou een passende polis is.

Wat is een passende autoverzekering voor jouw auto?

Welke criteria hanteert de verzekeraar voor een verzekering?

Verzekeraars hanteren vrijwel allemaal dezelfde criteria als het gaat over een autoverzekering. Stel bijvoorbeeld dat je een Univé autoverzekering wilt afsluiten. Je zult zien dat de basisverzekering verdeeld is in drie categorieën. De achterliggende gedachte hierbij is dat nieuwe wagens een hogere dagwaarde hebben dan oudere wagens.

Hoe ouder je wagen wordt, hoe lager de dagwaarde en dus hoef je deze wagen niet heel uitgebreid te verzekeren. Op een gegeven moment bereik je namelijk het punt dat het herstellen van de schade die je opgelopen hebt, duurder is dan wat je wagen überhaupt waard is. In zo’n geval kun je beter een andere auto kopen omdat dat voordeliger uitpakt. Je verzekeraar hanteert drie leeftijdscategorieën die we nu allemaal met je zullen gaan bespreken.

Kijk naar de leeftijd van je auto als je een polis wilt afsluiten

De leeftijd van je auto is belangrijk voor de verzekering die je afsluit. Weet je de leeftijd niet precies? Dan kun je op de site van je verzekeraar een handige tool vinden. Je kunt hier je kentekenplaat invoeren en vervolgens krijg je te zien hoe oud je wagen is. Is deze maximaal zes jaar oud, dan kun je hem het beste allrisk verzekeren. Dit houdt in dat alle vormen van schade vergoed worden door je verzekeraar. Heb je een auto die zes tot negen jaar oud is? Dan heb je meer aan de WA+ Beperkt Casco verzekering.

Met deze polis kun je nog altijd veel schade laten herstellen, maar niet de schade die je opgelopen hebt tijdens een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Tot slot is er de WA-basisverzekering die aangeraden wordt voor alle auto’s van negen jaar of ouder. Deze wagens hebben een dusdanig lage dagwaarde, ongeacht welk merk auto je hebt dat het vaak niet meer de moeite loont om alle schade weer te herstellen. Het spreekt voor zich dat deze polis ook de voordeligste is.

Vergeet niet om de aanvullende dekkingen even te checken

Je kunt op de site van je verzekeraar je autoverzekering berekenen Univé. Vergeet dan niet om ook de aanvullende dekkingen te bekijken. Deze zijn niet verplicht, maar kunnen je wel veel extra voordeel opleveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Met dit pakket kun je altijd assistentie inschakelen wanneer je met je auto langs de kant van de weg komt te staan. Er komt dan gelijk iemand naar je toe om de wagen te inspecteren. Lukt het niet om hem gelijk te repareren, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen.

Zo zijn er tal van aanvullingen waarmee je meer uit je polis kunt halen. Check de site van je verzekeraar om je polis te berekenen en om hem dan gelijk af te sluiten. Op die manier kun je een hoop problemen voorkomen en bovendien is het afsluiten van je polis een fluitje van een cent.

Algemeen
  • Pexels