James Bond zet zijn DB10 te koop

De ideale auto voor de stijlvolle geheim agent met een license to kill. Bijna altijd binnen gestaan. Een strak pak en minstens één knappe dame aan je arm is een must.

Bond, James Bond, is uitgekeken op zijn Aston Martin DB10 en daarom gaat de auto van de zaak in de verkoop. Tijdens een veiling van Christie's zal deze zeldzame Aston op zoek gaan naar een koper die graag geheim agentje speelt. Het kan wel een kostbare occasion worden, want het veilingshuis verwacht tussen de 1 en 1,5 miljoen pond (1,3 - 2 miljoen euro) te vangen voor de Aston.

De DB10 is speciaal voor de Bond-film Spectre gebouwd. Aston bedoelt daarmee dat het merk een V8 Vantage van een nieuw uiterlijk heeft voorzien. Dat uiterlijk is ook alvast een voorbode op het design van de nieuwe DB11 die later dit jaar als opvolger van de DB9 zal verschijnen. Het exemplaar dat onder de hamer gaat is één van de twee DB10's die niet zijn gebruikt voor de filmopnames. Deze twee auto's zijn ingezet ter promotie en deze was dan ook te zien tijdens de première van Spectre in Londen. Om te bewijzen dat het echt om een Bond-auto gaat, is in het interieur een plaatje te vinden waar Daniel Craig zijn handtekening op heeft gekalkt.

Het is de eerste keer dat een DB10 aan het publiek te koop wordt aangeboden, dus de belangstelling zal ongetwijfeld groot zijn. Mocht je geen miljoen pond bij de hand hebben, het overkomt de beste wel eens, dan kan je ook bieden op andere items die in de film zijn gebruikt, zoals een zonnebril, laptop en horloge.