Leuk natuurlijk, zo'n bemmende web 4.0 autosite met kritiek op alles en iedereen, maar waar krijgen de typlaven achter Autobahn nou eigenlijk zelf warme gevoelens van? Hieronder een digitale roadtrip langs de auto's waarvan G. Hoevenaars, H. Feitsma, K. Adenauer en ondergetekende klem komen te zitten achter hun megadesk. Criteria: ze worden in 2016 voorgesteld, maar hoeven niet dit jaar al op de markt te komen - zo lief zijn we wel voor de producten van FCA.
Sinds 2011 breken we onze bek al over de naam van deze Italiaan, vernoemd naar Wayra Tata, een één of andere windgod. Op de autosalon van Genève krijgen we hem nogmaals te zien, maar ditmaal in een sportievere trim. Jup, Pagani is aan het verlamborghinificeren, met anaboleninjecties voor auto's die dat helemaal niet nodig hebben. Maar we klagen niet hoor, alles wat Horacio Pagani bouwt is immers briljant. Daarom vergeven we het ze dat er een ridicule achterspoiler op de Huayra BC zit.
Wat een Volvo in dit lijstje doet? Moest van Pritt Omdat de onlangs onthulde S90 de terugkeer van Volvo's vlaggenschip betekende, en men in Zweden besloot om er ook een station van te bouwen in de vorm van bovenstaande V90. En belachelijk grote stationwagons met Volvo-logo's, wie houdt daar nou niet van? Straks ook nog eens met niet-doodgaan-garantie.
Een Aston Martin met een andere neus? Met de DB11 lijkt het eindelijk te gebeuren. Als het design van de DB10 wordt doorgezet krijgen we eindelijk een Aston met een gezicht dat niet op zijn broertjes lijkt. Met een V12 onder de onder de motorkap moet dat wel een topper worden.
Tien jaar geleden resulteerde het prestigeproject van voormalig VAG-akela Ferdinand Piëch in de snelste hypercar ter wereld: de Veyron. Dit jaar wordt zijn opvolger gepresenteerd. Wederom met 16 cilinders, 28 radiators, het equivalent van De Stoopjes aan downforce, 16.000 pk en een topsnelheid van Mach 3. Gokken we.
De Alpina B7 ("Het is géén BMW, kijk maar op het kenteken" -iedere Alpina-rijder ooit) moet de overtreffende trap van de 7 Serie worden. Met een design dat iets minder stropdas en iets meer boksbeugel uitstraalt. Het velgdesign vormt natuurlijk geen enkele verrassing meer; multispaaks zoals we ze al jaren kennen van de constructeur uit Buchloe. De vraag is nog wel hoeveel vermogen ze uit de 4.4 liter achtcilinder gaan trekken. 550 pk? 560 pk? Dat wordt uit bovenstaand teaserfilmpje nog niet duidelijk. In Genève krijgen we meer te horen.
Dit wordt wederom een overdadig gestileerd model met exorbitant prijskaartje in een oplage van 20 stuks. En ga er maar vanuit dat 'ie bij de launch in Genève al meteen uitverkocht is. Toch hebben we best wel zin in deze madness van Lamborghini. Er zijn nog geen pics van, dus hebben we maar een placeholder van een meisje dat naar een Aventador-velg wijst gepakt. Graag gedaan (meer pics).
U weet het, wij weten het, AMG-topman Tobias Moers weet het: de 4,0-liter biturbo V8 funcoupé krijgt een pk-injectie, vleugeltjes en achterlijk veel overstuur. ZIN IN. Net als Dieter. (vid + sound).