How you doin'? Matt LeBlanc presenteert Top Gear

Top Gear maakt friends, want Matt LeBlanc zal naast Chris Evans een van de nieuwe presentatoren van de show worden.

Niet  voormalig Formule 1-coureur David Coulthard of Nürburgringkoninging Sabine Schmitz, maar Friends-acteur Matt LeBlanc is vandaag voorgesteld als nieuwe presentator van Top Gear. De man die bekend werd dankzij zijn rol als Joey Tribbiani zal naast Chris Evans te zien zijn in de show, aldus de presenteerginger op Twitter.

Matt heeft wel al een kleine geschiedenis bij Top Gear. Zo was hij de snelste Star in a Reasonably Priced Car door in 1 minuut en 42,1 seconden een rondje over het circuit te maken in de Kia cee'd. Verder presenteerde hij voor de Amerikaanse BBC het programma Top Gear: The Races waarin de meest opvallende races van Jeremy, Hammond en May werden gerecycled. 

Chris Evans heeft de zware taak op zich genomen om Top Gear nieuw leven in te blazen na het vertrek van het bekende trio. Eerder gaf Evans in een interview met The Sun al aan dat hij bang was niet bekend genoeg te zijn om het programma internationaal succes te brengen. De komst van de Amerikaanse Friends-acteur kan dat probleem oplossen. Het lijkt er echter op dat de show daarmee nog niet uit de problemen is. Zo zou Evans niet gelijktijdig kunnen rijden en presenteren en werd hij wagenziek tijdens een ritje met Sabine Schmidt. Ook zijn er al meerdere leden van het team opgestapt wegens onvrede over de te volgen koers.

De aankondiging sloot vandaag af met de mededeling dat er binnenkort meer nieuws volgt over andere presentatoren voor de show. Dat zal genoeg zijn om de geruchtenmolen voorlopig op volle toeren te laten draaien.  Komt toch Sabine Schmidt in team om het vrouwenquotum te halen (en omdat ze gruwelijk hard kan rijden)? Of wordt het toch Chris Harris die de overstap maakt van internet naar het prehistorische medium televisie? Ze zullen in ieder geval van goede huize moeten komen om de concurrentie van het oude trio op Amazon aan te kunnen.

UPDATE: Chris Harris gespot op een twitpicje van Chris Evans bij de wekelijkse TG-borrel. Of dagelijkse, het blijven Engelsen. Had de Britmedia het dus toch bij het rechte eind. In ieder geval qua @harrismonkey.