Onnodige dot extra power in Audi RS Q3 performance

De krachtige crossover krijgt meer vermogen voor mensen die weigeren een RS3 te kopen.

Terwijl wij nog steeds proberen te begrijpen wat het nut is van een RS3 die hoger op zijn poten staat, lepelt Audi nog even een extra dosis pk's in de Q3 RS met de Performance. Het vermogen in deze versie stijgt naar 367 pk en 465 Nm, een winst van 27 pk en 15 Nm ten opzichte van een gewone Q3 RS en exact hetzelfde vermogen als de RS3.

De extra trappelende paardjes zorgen er uiteraard voor dat de nieuwe Audi een tikje sneller over het asfalt schiet. De 0-100 km/h gaat voortaan in 4,4 seconden en de top ligt op 270 km/h. Handig als je lange afstanden op de Autobahn moet overbruggen en dat waarderen we. 

Toch kunnen we ons niet voorstellen dat iemand deze Q3 verkiest boven de even krachtige, maar snellere, RS3.  Om de Q3 te maken heeft Audi namelijk de A3 op hoge poten gezet en dat is funest voor een sportieve wegligging. Met sportieve RS Q3 performance is de rijhoogte ten opzichte van de Q3 juist weer verlaagd met 20 millimeter om de auto dynamischer te maken. Die bijzonder omslachtige gang van zaken om een minder goede RS3 te maken, gaat ook niet meer gered worden door dat kleine dotje extra vermogen.