We krijgen een Bentley Bentayback

Bentley, je flikt het toch maar mooi. Een Q7 vertimmeren tot überluxe slee en daar doodleuk 2,8 ton en een beetje voor vragen. Bijzonder lucratief, zo blijkt, want de jaaroplage van 5.000 stuks is al stijf uitverkocht. Dat schreeuwt om uitbreiding.

En die uitbreiding gaat er komen, als het aan CEO Wolfgang Duerheimer ligt. In gesprek met Automotive News zegt hij een Bentayga-derivaat met een schuin aflopende achterkant te wensen. Een monstruositeit met BMW X6-daklijn, zeg maar. Nou niet meteen in een kramp schieten en schreeuwen dat deze Bentley er harder met de ugly stick van langs krijgt dan de reguliere Bentayga, Duerheimer wil hem namelijk op de EXP 10 Speed 6 concept uit 2015 laten lijken. Een auto die we ons herinneren als een mooie, nee, wonderschone creatie. Kijk maar.

Mocht het Bentley daadwerkelijk lukken om de coupélijnen alsook de grille, luchtinlaten en koplampen van de EXP 10 Speed 6 door te vertalen naar een SUV met sportieve inborst, dan kán deze fastback wel eens een serieuze concurrent worden voor de Lamborghini Urus. Hoe dan ook, er staan ons roerige tijden te wachten qua hautaine SUV's. Hadden we al gezegd dat dit de schuld is van Victor Muller?