McLaren gaat mental, stopt 688 pk in gelimiteerde special

Na het succes van de 675LT en de 675LT Spider kan McLaren niet genoeg krijgen van het snelheidsmonster. De MSO-afdeling van de Britten komt met een special editie met meer vermogen en minder gewicht.

Op basis van de 675LT komt McLaren binnenkort met de MSO HS, zo meldt Autogespot vandaag. Ze merken meteen op dat de naam nog kan veranderen. Aangezien MSO eerder al een High Sport-versie heeft gemaakt van de MP4-12C, lijkt HS ons echter een logische keuze.

Bij deze speciale uitvoering stijgt het vermogen naar 688 pk en om nog meer snelheid uit de auto te halen zou er ook kritisch naar het gewicht zijn gekeken. Voor de aerodynamica schroeven de Britten een grote vleugel op het aanzienlijke achterwerk van het model. Verdere details ontbreken over modificaties ontbreken helaas nog. Het is niet bekend wanneer de MSO HS wordt gepresenteerd, al zou het niet lang meer duren. We verwachten dat tegen de tijd dat de eerste officiële foto ons beeldscherm raakt, het model al is uitverkocht.

Na de 500 exemplaren van de 675LT en de eveneens 500 Spiders maakt McLaren de topper van de Super Series nog een stukje minder exclusief door nu met 25 stuks van deze MSO HS te komen. Daarnaast kwamen de prestaties van de 675LT al beangstigend dicht bij de vele malen duurdere P1 en dat gat zal met deze special nog iets kleiner worden.  Eigenaren van 657LT's en P1's zullen dus waarschijnlijk met gemixte gevoelens naar deze nieuweling kijken.