Spyker terug uit de dood met C8 Preliator

Als het meest hardnekkige onkruid dat Nederland te bieden heeft, keert Spyker weer terug op de autoshow van Genève. Daar zal Victor Muller het doek trekken van de C8 Preliator.

De zoveelste wederopstanding van de Nederlandse sportautobouwer gaat ook deze keer gepaard met de presentatie van een nieuw model. Preliator betekent in het Latijns 'strijder' of ' krijger' en dat is dan wel weer passend bij het nobele merkje dat maar niet doodgaat. De fabrikant werd in december 2014 nog failliet verklaard. Iets dat na een typische Victor Muller-deal met schuldeisers weer werd teruggedraaid. Sindsdien vernamen we nauwelijks nog wat van het merk.

Suddenly, teaserspam op Twitter! Uit het niets is daar de langverwachte terugkeer. We hopen dat de C8 Preliator het verder schopt dan het laatste model dat Muller liet zien. In 2013 toonde Spyker de op de Artega GT gebaseerde B6 Venator, maar ook die vierwieler haalde het productiestadium niet, waarna een stille dood volgde. We blijven dus ietwat sceptisch, want neem het maar van ons aan: ook dit gaan we niet in de showrooms zien. Toch zijn we niet te beroerd om een stukje duiding te geven: