Nee, dit is geen BMW X6M

Welkom bij een nieuwe aflevering van 'creatief badgeplakken op uw SUV'. Erm, pardon, SAC bedoelen we natuurlijk. U denkt wellicht: dit is een getokkieficeerde X6, en dat klopt. Dat er een grote tuningnaam achter schuil gaat, dat is verrassend.

Je kon het wellicht al zien aan de stijl van de 23 inch-velgen die er onder liggen: dit is een Hamann-product. Ze namen een X6 M50d (u weet wel, de Beierse SUV waar je tegenwoordig bijna 10 mille aan dieselstraf over moet betalen - thanks, Wiebes) en gingen helemaal loco qua bodykit, centrale uitlaatpijpen, badges, alles. 

De 3.0 zes-in-lijn kreeg nog wel een oppepper, van 381 naar 462 pk. Het maximumkoppel steeg van een al niet-lullige 740 naar 890 Nm. Mocht je je oprit nieuw willen bestraten, dan trekt deze X6 er met plezier de klinkers uit. Wie de V8-grom mist in deze auto met M-badges wordt geholpen door een versterker in het uitlaatsysteem, die er twee cilinders in je oor bijsjoemelt.

Hamann meldt verder trots dat de koolstofvezel motorkap slechts 10,5 kg weegt. Erg nuttig op een auto die evenveel weegt als de zon. Ook werd de X6 45 mm lager op de vooras gelegd, ter extra offroad-ontmoediging. Want van het asfalt af met een SUV, dat slaat natuurlijk nergens o... wacht.