Warempel. Amerikanen kunnen NIET met automaat rijden

Autonome auto's kunnen niet snel genoeg komen, Amerikanen hebben ze namelijk serieus nodig. We weten al dat ze panisch worden van een derde pedaal, nu blijkt zelfs een automaat te hoog gegrepen.

De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is een onderzoek gestart naar 850.000 auto's van Fiat Chrysler Automobiles, omdat de automaat in deze voertuigen te ingewikkeld zou zijn voor de simpele zielen die achter het stuur plaatsnemen. Het zou niet altijd even duidelijk zijn of de auto in zijn vrij staat of in een versnelling. Dat heeft volgens de NHTSA ondertussen al 117 ongelukken veroorzaakt, resulterend in 28 gewonden.  

De pook van de betreffende automaat in Jeep Grand Cherokees, Dodge Chargers en Chrysler 300's kan naar voren en achter worden geduwd om van versnelling te wisselen, maar springt vervolgens zelf weer terug naar het midden. De geselecteerde versnelling wordt vervolgens met een lichtje aangegeven. MOEILIJK. Want dit is blijkbaar te ingewikkeld voor de inwoners van de US of Claims en meerdere personen zijn daardoor uitgestapt terwijl de auto nog in de versnelling stond. Dit is extra opvallend omdat er een lampje gaat branden en een alarm klinkt als de bestuurdersdeur opent terwijl de auto nog in versnelling staat. Het onderzoek is nog gaande en daarom is van een terugroepactie nog geen sprake, maar wij weten genoeg. Daarom een oproep aan Google/Uber/heel Silicon Valley om een beetje vaart te maken met die autonome auto, want Amerikanen kunnen het echte rijden duidelijk niet meer aan.