Hier is 'ie: de eerste SUV van Seat

Zoals verwacht. Ook de Spanjaarden gaan meespelen in het drukke SUV-segment en trappen af met de Ateca. Een Volkswagen Tiguan met het uiterlijk van een Seat.

De nieuweling maakt zijn debuut op de autoshow van Genève, maar de eerste foto's zijn zojuist gelekt via oudmediale instituten die embargo's niet snappen. Hierop is te zien dat de Ateca qua design eigenlijk vrij weinig afwijkt van de 20v20 Concept die het merk afgelopen jaar op Genève presenteerde. De designers hebben alleen de scherpe randjes afgevlakt en minder hoekige lampen geïnstalleerd voor het productiemodel. Onderhuids maakt de Seat gebruik van de techniek en het MQB-platform waaruit de Volkswagen Tiguan is opgebouwd.

Met de Ateca gaat Seat de concurrentie aan met onder meer de Kia Sportage, Mazda CX-5 en de Nissan Qashqai. Voertuigen waarvan heel babyboomend Nederland warme gevoelens krijgt. Maar Seat richt zich op een jong(er) publiek, dus als u zich al vroeg oud voelt: de Ateca is vanaf dé SUV om mee gezien te worden op uw vers bestraatte oprit op de Nieuwbouwlaan in Vinexville.