Zu verkaufen: nagesynchroniseerde KITT

Ben je de jaren '80 nooit ontgroeid, heb je een beperkt budget en zin om een jongensdroom uit te laten komen? Dan is deze replica van KITT uit de tv-serie Knight Rider iets voor jou. Hij beschikt over fameuze extra's, zoals een taalprobleem en roest.

Laten we vooropstellen dat de Knight Industries Two Thousand (KITT) uit Knight Rider in de jaren '80 een begerenswaardige auto was die op menig jongenskamerposter stond. Althans, bij jongens die nog niet oud genoeg waren voor een poster van een schaarsgeklede Heather Locklear of Kim Basinger. De Pontiac Trans Am had onder meer een kunstmatige intelligentie in de boordcomputer, een turbo boost en vlammenwerpers, dus over de coolheid viel niet te twisten. De held is alleen niet echt mooi oud geworden. Het interieur was destijds futuristisch, maar nu we eenmaal in die toekomst zijn aanbeland, kunnen we alleen maar concluderen dat ze er enorm naast zaten. De Trans Am an sich is ook niet de geschiedenis ingegaan als de mooiste muscle car ooit en die oversized knopen op de velgen helpen ook niet.

Toch heeft KITT een plekje veroverd in de harten van veel fans en er zijn zelfs liefhebbers die willen rijden in deze karikatuur van de jaren '80. Een originele auto uit de serie heeft daarbij uiteraard de voorkeur, maar omdat dat niet binnen ieders budget past, is een replica de volgende optie. Deze Pontiac werd in 2010 omgebouwd tot de televisieheld en beschikt zelfs over een "robo-domotic computersysteem met spraakherkenning" waardoor je ook daadwerkelijk met je auto kan praten. KITT kan vragen beantwoorden en commando's uitvoeren, zoals het openen van deuren. Wie zit er niet te wachten op een goed gesprek met zijn auto?

Het is alleen niet allemaal benzinegeur en maneschijn. De eigenaar stak namelijk niet evenveel tijd en geld in de onderhoud van de Pontiac als hij deed in de verbouwing van de oldtimer. Dat resulteert in problemen, zoals roest in de bodem, een uitlaat die vervangen moet worden en twee carburateurs die niet werken. Oh en aangezien het hier een Italiaanse auto betreft, moet je die gezellige gesprekken met KITT ook in het Italiaans voeren, want anders snapt hij er geen zak van. "KITT, aprire le porte!"

De veilingmeesters hebben er nog vertrouwen in dat de gehandicapte KITT tussen de 35.500 en 47.500 euro gaat opbrengen. Daar kunnen ze best nog wel eens gelijk in krijgen, want het hoogste bod staat op het moment van schrijven op 32.000 euro. Daar moet de bieder nog wel even een reisje naar Italië bij optellen, want hij moet de auto in Legnano ophalen.