Wekdienst: Audi RS4 met handbak en 1.100 pk

In 1999 bouwde Audi de allereerste variant van zijn RS4, en voor vele fans raakt deze B5 met zijn 2.7 V6 biturbo 'the sweet spot'. Een Duitse eigenaar ging los op zijn exemplaar, met als resultaat dit vuurspuwende beest [1.100 pk, 1.200 Nm].

Het standaardblok in deze versie van de RS4 levert 380 pk en 440 Nm. Eigenaar Philipp Kaess uit Hannover liet de V6 liggen, maar boorde hem wel op tot 3 liter. Een dikkere turbo (TTE-950) en diverse andere aanpassingen later, en de RS4 sedan zit op bovengenoemde waarden. Je moet 'm wel goed in zijn toerenbereik houden, maar als je dat lukt is er bar weinig dat je nog bijhoudt in dit extreme project, en ziet zelfs de stoerste supercar alleen nog de vlammen uit je knalpijp met een diameter van 102 mm.

Deze auto is nog van de oude school, dus dat betekent: zelf aan de slag met een handbak. Nog best dapper, om met 350 per uur slechts één hand aan het stuur te hebben. Bovendien wordt het model steeds zeldzamer, ze zijn bijna allemaal als getaway car in vlammen opgegaan.

De RS4 haalt een topsnelheid van 363 km/u, dus dan weet je dat je ook een enorme remvertraging moet hebben. Een set carbon-keramische schijfjes van de R8 GT boden utikomst. Kost een Ford Focus in aanschaf (23.000 euro), maar dan heb je ook wat.

Maar genoeg gezegd, u kwam waarschijnlijk voor de video. Beter dan koffie. (via Autozeitung)