Lexus geeft Europa een pussy-LC500

Vorige maand presenteerde Lexus in Detroit een nieuwe dikcoupé, de LC500. We hebben goed nieuws en slecht nieuws: de LC komt ook naar Europa, alleen kunnen we fluiten naar de V8 - wij krijgen een V6 met elektro-ondersteuning.

Met de LC trakteert Lexus de wereld op een lekkere onversneden sportieve tweedeurs, die zijn optisch uitgedaagde voorganger - de SC - moet doen vergeten. De Amerikaanse LC500 heeft dezelfde 5.0 V8 onder de kap als de RC F, goed voor 477 pk. Zoiets is natuurlijk veel te stoer voor Europa, want hier zijn we allemaal verslaafd aan hybrides en downsizing.

En dus pakt Lexus komende maand in Genève uit met een LC 500h, nog steeds erg sexy, maar zonder achtpitter. Details geven de Japanners niet, maar ga er maar van uit dat de 3.5 V6 uit de GS onder de kap van deze knapperd ligt. Dat is niet per defnitie iets slechts, het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn zou best eens richting de 500 pk kunnen lopen.

De LC is uitgerust met het nieuwe Multi Stage Hybrid System, dat naar eigen zeggen goed is voor 'more performance, enhanced driving pleasure and greater efficiency.' We zijn benieuwd...De Japanners plannen een marktintroductie van deze spirituele LF-LC opvolger pas in 2017, dus hou je adem er niet voor in.