Alpine is back met de Vision Concept

Alpine speelt vandaag de comeback kid met de Vision Concept. Binnenkort in productie om Porsche Caymans op te jagen.

Tijdens een evenement in het dure Monte Carlo presenteerde Renault vandaag de wederopstanding van Alpine. Dat was in ieder geval de bedoeling. Maar waar iedereen een productieauto verwachtte, moeten we het toch weer doen met een concept car. De Alpine Vision Concept ziet er echter wel uit alsof hij zo in productie kan. Hoofdontwerper Antony Villain laat weten dat de hier getoonde auto voor 80 procent het design van het productiemodel toont. Dus laten we hopen dat die twee extra koplampjes bij de 20 procent hoort dat nog wordt veranderd.

De Vision Concept is een tweezits coupƩ, waarbij de motor achter de stoelen is gelegd. Welke krachtbron dit is, houden de Fransen nog even stil. Maar onze vrienden bij AutoCar melden dat het productiemodel over een 1,8 liter turbocharged viercilinder zal beschikken die is afgeleid van het 1.6'je in de Clio RS. De nieuwe sportauto komt met ongeveer 250 pk in standaardtrim en 300 pk in een agressievere uitvoering van huistuner Renaultsport.

Het oude Alpine stond bekend om lichte auto's en ook bij de nieuwe creatie is getracht er geen obesitaskind van te maken. De sportauto weegt ongeveer 1.100 kilo en in combinatie met de eerder genoemde vermogens moet een sprint naar 100 km/u binnen 4,5 seconden mogelijk zijn. Bij die sprint schakel je wel met een paar pedalen aan het stuur, want de Alpine krijgt geen handbak. De auto is voorzien van een automaat met zeven verzetten die het vermogen braaf bij de achterwielen aflevert.

Ondanks dat dit nog steeds een concept car is, wil Renault wel een beetje tempo gaan zetten achter het Alpine-verhaal. Eind dit jaar zullen we eindelijk een productiemodel te zien krijgen, die volgend jaar in de showroom arriveert. Niet bij alle Renault-dealers, want alleen een groepje verkopers met veel ervaring met de RS-modellen krijgt ook de Alpine in de etalage.