Hebbes: Lamborghini's nieuwe exclusieve rijkenspeeltje

Lamborghini plant een 'limited edition' op basis van de Aventador, die in de wandelgangen als 'LP770-4 Centenario' door het leven gaat. Hij zou eigenlijk pas over 2 weken getoond worden, maar deze bleke patentschetsen gooien zand in de PR-machine.

Lamborghini heeft de laatste jaren een flinke reputatie opgebouwd als het om superexclusieve kleine series gaat. Zie het als een douceurtje voor de vaste klanten die verdrinken in de flappen, en zonder met de ogen te knipperen een miljoen of twee aan een auto uitgeven, en er vervolgens bijna nooit mee rijden. 

Voor de Autosalon in Genève zit er naar verluidt weer eentje in de planning, die zich het beste laat typeren als opvolger van de Reventón. Net als dat speciaaltje op basis van de Murcielago bouwen de Italianen 20 stuks van deze Centenario, die natuurlijk al lang stijf uitverkocht zijn aan de gegoede vrindjes van CEO Stephan Winkelmann. De power komt van de bekende 6,5 liter V12, die - u raadt het al - goed moet zijn voor 770 pk, 20 meer dan in de Superveloce. 

De naam 'Centenario' slaat op het feit dat wijlen Ferrucio Lamborghini dit jaar honderd jaar zou worden (hij was van 28 april 1916).

Wat we uit deze kleurloze schetsen kunnen halen: de Centenario is een Aventador die nog eens extra in de drukpers ging, en dus nog iets platter en breder is. Aan de achterkant prijkt een racy diffuser met drie uitlaatpijpjes, in plaats van de vier symmetrische exemplaren op het standaardmodel. Voeg nog meer bodywork toe dan op een SV, en presto: uw million dollar Lamborghini is klaar. 

Allemaal heel spectaculair enzo, maar het nieuwe is er ook wel een beetje af nu. We vragen ons dan ook af hoe lang Lamborghini nog met dit soort speciaaltjes kan doorgaan. Meningen?