Koop de lelijkste BMW X6 ooit gemaakt

Een standaard X6 lelijk? Dan smelten je hoornvliezen waarschijnlijk spontaan van deze AG Excalibur Alligator. Mocht je smaak echter net zo excentriek zijn als de maker van deze creatie: voor 90 euromille geeft dit reptiel op wielen je het jawoord.

AG Excalibur is een heel eigenaardig bedrijfje uit Litouwen, dat sinds een jaar of 10 actief is. De man hierachter heet Audronis Gestautas, een Baltisch bontkraagje met een droom: standaard premium auto's volspuiten met purschuim, de velgmaat zo'n 10 inch oprekken, en hier eigenaardige grilles aan toevoegen. Net als Kanye is Audronis een waar artiest, maar dan zonder de bijbehorende miljoenenschuld. Denken we.

AG Excalibur laat zich misschien het best omschrijven als het Europese stiefbroertje van West Coast Customs. Kenmerkende stijlelementen zijn naar eigen zeggen 'enormous 24 - 30 inch wheels, extreme wide body, double triangle exhaust, cat style front lights, en sensuous lines'. Zeg dat wel: zo'n CL500 op 30" spinnners zie je moeilijk over het hoofd.

De Alligator is het meest recente project van de Litouwer, op basis van een vorige generatie X6 met 258 pk sterke 3.0 zes-in-lijn. Hij heeft excessief (of X6-ssief) grote 26" x 9,5" wielen, en is iets langer, breder, en hoger dan standaard. Als velgopvulling  fungeren 420/400mm sportremmen, en in het interieur vind je Italiaans alligatorleer, nappa en Alcantara.

Kopers die beschikken over 180 paarse euroflappen kunnen zich wenden tot deze dealer, en weten dat ze gegarandeerd iets unieks en opvallends rijden. Mocht u echter liever deze Alligator eigenhandig de rivier induwen, danwel een paar roestige priemen uw oogkas in willen jagen, dan begrijpen we dat ook.