Deze Pagani heeft voor een kwart miljoen aan opties

Als je toch al een miljoen kapot slaat op een Pagani Huayra, kunnen die opties er ook nog wel bij. De koper van dit exemplaar hield zich niet in en vinkte voor ruim 260.000 dollar aan op de optielijst. Vervolgens reed hij nooit met zijn supercar.

Pagani bouwt slechts honderd Huayra coupés, dus het model is hoe dan ook exclusief. En dankzij de talloze personalisatiemogelijkheden zijn er vrijwel geen twee identieke exemplaren op de wereld te vinden. Dit is nummer 62 van de 100 en de eigenaar heeft aanpassingen gedaan voor een bedrag waar je ook een Ferrari 488 GTB voor had kunnen kopen. De besteding van dat fortuin is het duidelijkst te zien in het exterieur, dat bestaat uit een combinatie van panelen die in Blue Argentina (fancy naam voor blauw) zijn gespoten en delen waar blauw carbonfiber aan de oppervlakte ligt. Een gouden streep langs de zijkanten en details als gouden remklauwen en een Italiaans vlaggetje op de spiegels zorgen voor een vlaag extra kleur in het kunstwerk.

Het interieur is een aaneenschakeling van crèmekleurig leer en alcantara, aangevuld met carbonfiber. Het dure materiaal komt onder meer terug in de middenconsole, waar het wel tweede viool speelt naast het prachtig opengewerkte versnellingsmechanisme. Een andere belangrijke optie op de wishlist van deze koper was de zevendelige kofferset die precies in de opbergruimtes van supercar past. Prijs van dit compacte reissetje? Een dikke 20.000 dollar.

Je zou denken dat een liefhebber die zoveel geld en tijd steekt in het samenstellen van zijn knotsgekke apparaat er niet meer uit weg is te slaan. Wij zien deze Amerikaan al in zijn blauwe schoonheid het land doorkruisen met zijn reserve onderbroek en tandenborstel in een Pagani-koffer. Daar dacht de eigenaar echter anders over. Sinds de aflevering in 2014 heeft deze Huayra minder dan 400 mijl (644 km) op de teller gezet. Waarschijnlijk heeft de Amerikaan meer tijd gestoken in het uitzoeken van zijn favoriete lakkleur dan in het daadwerkelijk rijden in de supercar.

Na twee jaar gaat de Huayra alweer in de verkoop. De nauwelijks rijdende eigenaar maakt waarschijnlijk nog wel een mooie winst op zijn supercar, want veilingshuis RM Sotheby's verwacht tussen de 1,9 en 2,2 miljoen dollar te krijgen voor het blauwe kunstwerk. Hopelijk wordt de Pagani dan wel gekocht door iemand die gebruikmaakt van die 730 pk sterke V12.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b6b233305c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });