Balen. Lexus wil geen nieuwe supercar

De bizarre Lexus LFA is het hoogtepunt in de recente geschiedenis van het merk, maar een opvolger zit er voorlopig niet in. De Japanners laten weten dat ze momenteel helemaal geen supercar nodig hebben.

"Het is goed mogelijk dat we ooit weer een supercar produceren, maar in mijn optiek is zo'n high-end machine niet wat we nu nodig hebben", zo vermorzelt Lexus' Europese baas Alain Uyttenhoven de dromen van de fans die op een vervolg van de LFA wachten.  Volgens hem wil Lexus momenteel vooral meer betaalbare sportauto's op de markt brengen. "De LFA is nu een icoon en blijft dat waarschijnlijk altijd. We hoeven het model niet te vervangen om die status te behouden. We willen nu meer betaalbare auto's maken met dezelfde emotie."

Lexus presenteerde in januari in Detroit de LC 500. Met een 477 pk sterke V8 is deze sportauto niet zo snel als de LFA, maar is het wel een duidelijk voorbeeld van de meer betaalbare performance auto die Uyttenhoven in gedachten heeft. Een beetje jammer dat Europa het dan weer moet doen met de brave hybride uitvoering.

Van de LFA bouwde Lexus slechts 500 exemplaren en Uyttenhoven baalt ervan dat hij de gillende V10 niet vaker op de weg hoort.  "Het probleem met supercars is dat ze in garages worden opgesloten en zelden op de weg verschijnen. We willen nu juist dat onze auto's gezien worden." De Lexus-baas zal het daarom ongetwijfeld goed kunnen vinden met de LFA-eigenaar uit de onderstaande video die in de afgelopen negen maanden 33.000 mijl heeft afgelegd in het hoogtoerige monster.