Kijk, dit is Maserati's SUV-strohalm [updated]

Dit is dan de SUV die de verkoopcijfers van Maserati moet gaan verdubbelen. De Italianen hadden hem het liefst pas volgende week getoond, maar het internet is meedogenloos. Zowel de foto's als enkele specificaties lekten uit.

En dat lek voerde de informatie rechtstreeks in de handen van onze collega's van AutoWeek. Zodoende weten nu niet alleen dat de Maserati op hoge poten best wel op een Porsche Cayenne lijkt, maar ook dat hij in eerste instantie met twee benzineopties en een dieselkrachtbron leverbaar wordt.

De benzinemotor is een 3.0 V6 die in twee uitvoeringen in de prijslijst staan. De Levante 350 is de zwakkere versie, waarbij de gigant in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u schiet en een topsnelheid van 243 km/u mogelijk is. Mocht dat niet snel genoeg gaan, dan is er de sterkere Levante 430 die het bekende sprintje in 5,2 seconden aflegt en een top van 264 km/u noteert.

Om een beetje volume in de verkoopcijfers te krijgen, is een diesel natuurlijk onmisbaar. In dit geval gaat ook om een 3.0 liter V6 en op de duivelsbrandstof trekt de Levante in 6,9 seconden naar 100 km/u en is er een topsnelheid van 230 km/u mogelijk.

Vermoedelijk komt in een later stadium ook de de bekende V8 uit de Quattroporte naar de SUV en in de wandelgangen wordt ook al gesproken over een hybride variant. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, want eerst moet dit model volgende week nog officieel onthuld worden. Spannend!

De komst van de SUV moet de verkoopcijfers van Maserati weer een boost geven. Vorig jaar daalde het aantal verkochte auto's met elf procent ten opzichte van een jaar eerder. Als gevolg van de matige vraag naar Maserati's heeft de Italiaanse bouwer al een paar keer het personeel van de fabriek in Turijn tijdelijk naar huis moeten sturen.

UPDATE 22:30 - inmiddels hebben we de officiƫle beelden te pakken, die de exemplaren met foeilelijke watermerken hebben vervangen.