Mercedes-Maybach S600 Guard eet graag je kogels

'Nom nom nom' ~ de VR10-bescherming van deze 4,6 ton zware high-rollers Maybach-Benz tegenover AK47-patronen. Waarschijnlijk.

De Maybach- en Pullman-labels zijn altijd een favoriet geweest van de meer high-profile mensen op aarde: regeringsleiders van een discutabel allooi, zakenmannen met veel vijanden, noem maar op. Ter bescherming van hun persoontje en wellicht ook voor de extra status laten zij zich graag in bepantserde limousines vervoeren.

Hiervoor kan je je bij Mercedes-Benz tot externe firma's als Trasco (Duitsland) of Inkas (Canada) wenden, maar de Stuttgarters hebben ook in-house bepantseringsoplossingen onder het label Guard. Deze Mercedes-Maybach S600 biedt bescherming tot het allerhoogste niveau - VR10, en ja: dat kan aardig wat geweld weerstaan.

Onder de kap van het gevaarte ligt een flinke V12 met 530 pk en 830 Nm. Geen overbodige luxe bij een auto die 4,6 ton weegt (een achterportier kan al 250 kg in de schaal leggen). De 5,5 meter lange S600 Guard heeft een zuurstoftank aan boord, en rolt op Michelin PAX 225-720 R490 117H rubber, die de limo te allen tijde moeten kunnen laten vooruitkomen. Wie onder vuur ligt en stil komt te staan is immers toast. 

Enkele internationale journo's hebben de Mercedes-Maybach S600 vorige week al in Oostenrijk aan de tand mogen voelen, en als we de bevindingen mogen geloven is deze dikkerd nog verbazingwekkend beweeglijk. U zou denken dat de Guard niet in een prijslijst voorkomt, want maatwerk, maar toch: vanaf €470.000 heeft u een exemplaar, maar dan waarschijnlijk niet met de genoemde VR10-protectie.

Andere smaken Benz in de Guard-divisie zijn de G500 Guard, de GLE Guard, of de gewone S-Klasse Guard. Het is nog onbekend of Mercedes ook een Pullman Guard gaat maken..

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b61267d7c8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });