Arash LEEFT, brengt 4.000 pk naar Genève

Sommige mensen leven volgens het motto 'de aanhouder wint'. Farboud Arash is zo iemand. Een klein decennium hobby't deze import-Brit met supercars die we nog nooit hebben zien rijden, en ook nu zit er wat nieuws aan te komen in de vorm van de AF8/10.

We gaan even in vogelvlucht door de geschiedenis van Arash: het begon een jaartje of 15 geleden, met de Farboud GTS. Dat project stierf in de knop, Farboud ging dood, en kreeg in 2006 een opleving als Arash, met de AF10 - een 550 pk sterke concept die op de British Motorshow werd gepresenteerd. In de tussentijd kwam er nog een AF8 bij, maar als gezegd, het concern pakte alleen mediamomentjes, en verkocht geen drol.

Inmiddels zijn we 10 jaar verder, en krijgen we weer 2 'nieuwe' Arashen voor de kiezen: de AF8 (als Cassini, Launch Edition en Falcon Edition) en de Hybride AF10, met 7.0 Supercharged V8, en goed voor een sappige 550 tot 2.080 pk. Het Britse merk heeft standruimte in Genève geritseld, waar het zijn waren - alweer - aan het publiek zal tonen. Dat eigenlijk alleen Arash Farboud nog in het slagen  van Arash gelooft doet verder niet terzake, zo lang de rekeningen maar betaald worden.

Hieronder de foto's. Daar zou je je Chiron toch stante pede voor afbestellen?