Ecclestone haat democratie en vindt F1 niks waard

Formule 1-verstening Bernie Ecclestone heeft weer eens een lading quotes de wereld in getorpedeerd en zoals gebruikelijk zijn ze niet subtiel. De pratende mummie vindt bijvoorbeeld de F1 niet boeiend genoeg om een euro voor te betalen als bezoeker.

De 85-jarige farao der circuits knalde er tijdens een interview weer de ene na de andere gekkie-uitspraak uit. Hij zegt dat de koningsklasse van de autosport nog nooit zo slecht is geweest. "Ik zou mijn geld niet uitgeven aan een familietripje naar een Grand Prix", aldus de bejaarde. "Waarom zou je? Je bent er vrijwel zeker van dat Lewis Hamilton op pole staat en hoogstwaarschijnlijk wint hij de race ook terwijl de andere Mercedes ook een podiumplek pakt."

De billionaire bastard is zelf al jaren de meest machtige man in de Formule 1, maar geeft consequent alle andere mensen de schuld van het falen van de sport. Ferrari en Mercedes zouden samen een kartel vormen die alle verandering tegenhoudt. Doordat acht van de elf teams motoren van dit duo gebruiken, en deze renstallen hun leveranciers niet tegen willen spreken, hebben de motorbouwers te veel macht, zo oordeelt Bernie.

Over FIA-baas Jean Todt is Ecclestone ook niet te spreken. Todt zou te veel proberen iedereen het naar zijn zin te maken en Bernie heeft een hekel aan iedereen tevreden houden. Hij heeft dan ook weinig op met democratie. "Ik hou van zaken doen met de mensen die de beslissingen nemen. Dat is de enige manier om dingen gedaan te krijgen. Ik heb al gezegd dat ik niet van democratie hou. Dan gebeurt er helemaal niets."

Met zijn 85 jaar loopt zijn leven langzaam richting de finishlijn. Toch claimt de overactieve opa dat hij fysiek nog tiptop in orde is. Ook zijn geestelijke toestand omschrijft hij als prima. Het lijkt ons een vrij veilige weddenschap dat de oude baas eerder onder de zoden verdwijnt dan zijn 38-jarige vrouw. Bernie wil in ieder geval niet praten over wat er met zijn vermogen van ongeveer 2 miljard dollar moet gebeuren na zijn dood. "Ik wil niet doodgaan voordat ik alles heb opgemaakt. Daarna maakt het me niet meer uit. Ze kunnen me dan in een kartonnen doos proppen. Een paar sponsors op de zijkant zou fijn zijn", zo merkt zakenman in Bernie op. "En dan mogen ze me in de oven stoppen."