BMW's offensief: 8 Serie en meer M Power

Het grote BMW (2+ miljoen auto's per jaar) is niet te stuiten in zijn expansiedrift. We moeten allemaal groeien, groeien, groeien, en dus schijnen er weer wat modelletjes bij te komen: de komende jaren moeten de 8 Serie en X3/X4 M het licht zien.

BMW heeft de laatste jaren zijn modellengamma in de lengte en in de breedte uitgebreid, door van bestaande geslaagde modellen een foeilelijke GT-versie te bouwen, dit te compenseren met een heerlijke M2, zijn SUV-lineup uit te breiden (er komt nog een ginourmous X7), en het veelbelovende marktsegment 'babyboomers met geld' te ontsluiten met 2 Serie Gruwelbusjes. Vanuit zakelijk oogpunt is zo'n FWD 2 Serie Activiatoetje natuurlijk een uitstekend te verdedigen model, maar voor de traditiedenkers gooit het een flinke scheut water door de BMW-wijn.

Het nadeel van die laatste, kleinere, modellen is dat ze de volumes wel omhoogschoppen, maar de marge omlaag. Immers: je draait er nooit zo veel winst op als op een dikke 5- of 7 Serie. Daar moeten een paar leuke dikke margepakkers verandering in gaan brengen: hoewel het gerucht al even rondzoemt, en ook steeds wordt ontkracht, melden de Britmedia dat er nu echt een nieuwe 8 Serie aan zit te komen. 

De naam '8 Serie' heeft voor velen iets magisch, BMW bouwde in de jaren '80 en '90 onder de typenaam E31 een reeks straffe acht- en twaalfcilinders. De nieuwe 8 Serie wordt verwacht in 2020, met een voorbereidend concept in 2018. De mogelijkheid van drie varianten staat open: een vierdeurs coupe (vreselijk lelijke en verwarrende term), en een traditioneel 2-deursmodel als coupĆ© en cabrio. Eerstgenoemde zou het halo-model van de reeks worden, en voortborduren op het Vision Future Luxury Concept  bovenaan dit artikel. Voor de laatste kunnen we kijken naar het prachtige onderstaande Gran Lusso Concept, dat samen met Pininfarina werd gemaakt.

Mercedes lacht momenteel all the way to the bank met zijn nieuwe S-Klasse en afgeleide Maybach-modellen. BMW heeft hier een kakelverse 7 Serie (incl. dikke twaalfpitter) tegenover, maar ze willen meer. En de verkoopaantallen van dochter Rolls-Royce gaan het volume ook niet brengen.

Iets eerder dan de 8 Serie moet moeten de X3M en X4M een feit zijn. De wereld wil SUV's, en Audi heeft volgens de geruchten een RS Q5  in de voorbereiding. Waarom zou je dan niet als BMW ook een dikke M boven aan je prijslijst zetten? De X4 is al halverwege met de X4 M40i M Performance, en daarnaast hebben de waanzinnige X5/6 M de weg reeds gebaand voor BMW Power-SUV's met AWD.  Ondergetekende heeft hier ook geen enkele moeite mee: wat kan je nou tegen een comfortabele ruime auto met een hoge zit en een shitload aan pk's hebben?

Eind 2017 zouden de nieuwe power-SUV's volgens Duitse insiders een feit moeten zijn, BMW heeft voor de modellen de typenamen F97 en F98 gereserveerd (de M-Modellen krijgen tegenwoordig een aparte typenaam, zie bijvoorbeeld de 3 Serie (F30/F32 vs F80/F82 voor de M) , maar ook de X5/X6 (F15/F16 vs F85/F86 voor de M)). Inmiddels is het concern overigens al bij de 'G' aanbeland, de nieuwe 7 Serie heeft de typenaam G11/12.